Znaleziono 8 wyników
- 14 cze 2011, 21:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: po wymianie sondy lambda pali dwa razy wiecej
Odpinasz wtyczke obok sondy i podpinasz pod czarny kabel i mase Dwa biale przewody to grzanie sondy,tam nie podpinasz Sonde mozna na chwile odpiac i blad nie wyskoczy sterownik silnika i tak ma zwloke w oczekiwaniu na rozgrzanie sondy Jesli moge doradzic to spraw sobie kabelek np taki http://www.via...
- 14 cze 2011, 20:38
- Jump to forum
- Jump to topic
andrewa1 - piszesz ze mam błąd zapisany w pamięci . Czy mogl on powstac podczas mojej wymianki , bo wczesniej bylo ok. A jesli odepne sonde jaka powinna byc reakcja zakladajac ze wina jest sondy? Odpinanie jakiejkolwiek wtyczki od dowolnego czujnika ,sondy powoduje natychmiastowe pojawienie się błę...
- 14 cze 2011, 14:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Blad w sterowniku wyskoczy jesli przez zbyt dlugi okres czasu komputer nie dostanie napiecia z sondy lub jesli sonda wysyla inne napiecia niz oryginalnie powinna Nie wiem jak jest w sondach 1V ale w tych 5V podobno sa sondy ktore wysylaja male napiecie przy ubogiej mieszance a sa i takie ktore dzial...
- 13 cze 2011, 22:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Do modeli z katalizatorem i bez wedlug etki sa rozne sondy Moja 2.5 92r tez potrafila spalic 30 litrow po miescie i to z dobrym okladem Okazalo sie ze to nie sonda byla winna tylko kabel ktory ja laczyl z sterownikiem,wiazka idzie blisko polosi i jakos sie tak zaplatalo i cala wiazke potargalo Jak m...
- 13 cze 2011, 20:22
- Jump to forum
- Jump to topic
witaj odłączanie aku nic nie daje błąd zapisany w pamięci i tak zostanie proponuje podjechać do mechanika i niech podłączą pod kompa skasują błędy i ponownie trzeba będzie podjechac do mechanika z lpg aby skorygował dawkę ,bo z tego co piszesz to gaz zamontowany był na uszkodzonej sondzie możesz jes...
- 05 gru 2014, 22:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: parametry T4-ki do sterownika LPG
Wybierasz ilość cylindrów czyli 5, potem il.cyl.na cewkę i tu musisz próbować aż trafisz na prawidłowe ustawienie, i jeszcze masz sygnał obrotów zostaw na 2,5 v pamiętaj aby po kalibracji ustawić w drodze jadąc , i autokalibrację rób na 1,00 bar a po kalibracji podkręć reduktor na 1,2
- 06 gru 2014, 22:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: parametry T4-ki do sterownika LPG
Po to ze stag to głupia elektronika jak zresztą wszystkie polskie, ustawiasz większe ciśnienie i podczas ostrego ruszania gdy następuje spadek ciśnienia stag ma łatwiej w korektach gdyż ciśnienie spadnie mniej, zrób rzut ekranu i napisz jakie masz wtryski i reduktor
- 15 cze 2013, 23:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: wskaznik temperatury pokazuje za malo
jakim cudem na vag ma się z nimi połączyć jak taką możliwość mają tylko niebieskie zegary ? pewnie zimne luty na kostce rozebrać zegary i przelutować połączenia ,,Proszę <england> ,,