Witam wszystkich :D
Mam problem z T4 2,4D z 1994r. Mianowicie problem dotyczy wskaźników (mam nadzieję że tylko ich). Gdy auto jest zimne, wszystkie kontrolki działają normalnie. Kontrolka świeć zaświeca się i gaśnie po nagrzaniu. Zaś gdy silnik jest już zagrzany, kontrolka świec nie zapala się wcale. Trzeba odczekać kilka godzin, aż silnik całkiem ostygnie wtedy znowu działa normalnie. I tak jest zawsze gdy silnik jest ciepły. Jest to dość wkurzające, bo nie zawsze uda się wstrzelić w odpowiedni moment jak nie świeci. Co może być przyczyną :?:
Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z tym, że wskaźniki temperatury i paliwa raz działają normalnie a raz nie. Mianowice, przeważnie wskazują zero, nawet po zagrzaniu się silnika. Czasami pomaga uderzenie ręką w desce rozdzielczą nad zegarami, a czasami zadziałają jak autem wjedzie się na jakiś wybój czy dziurę. Sprawdzałem już masę i połączenie jak i kabel wyglądają ok. Wskaźnik paliwa potrafi się zawiesić przy wznoszeniu się i po chwili zaczyna opadać na dół. Dzieję się tak obojętnie czy w baku jest mało paliwa czy po zatankowaniu do pełna. Czy to może być wina regulatora napięcia w liczniku :?:
Z góry dziękuję za pomoc :)
Problem ze wskażnikami i kontrolkami
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zarius
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Problem ze wskażnikami i kontrolkami
z kontrolką świec tak ma być, jak silnik ciepły świece nie grzeją, jest za to odpowiedzialny czujnik temperatury chłodziwa dwupinowy w głowicy obok va…login to view the rest of this post
This topic has 1 more reply
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się