Różnice pomiędzy silnikami ACV, AUF, AXL, AYC
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
batabaki
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Różnice pomiędzy silnikami ACV, AUF, AXL, AYC
Witam
Bardzo proszę o wykazanie różnic pomiędzy tymi silnikami ACV, AUF, AXL oraz AYC ponieważ nie mogę się doszukać ich na internecie a sam chciałbym wiedzieć co dokładnie u siebie posiadam w swoich:
- Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI 102 KM Face lifting Przedłużany Pierwsza rejestracja: 05.02.1999 Rok produkcji: 1999
- Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI 102 KM Krótki Pierwsza rejestracja: 25.07.2002 Rok produkcji: 2002 WIN: 2003
Serdecznie Dziękuje za wszystkie udzielone odpowiedzi i Pozdrawiam!!!
Bardzo proszę o wykazanie różnic pomiędzy tymi silnikami ACV, AUF, AXL oraz AYC ponieważ nie mogę się doszukać ich na internecie a sam chciałbym wiedzieć co dokładnie u siebie posiadam w swoich:
- Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI 102 KM Face lifting Przedłużany Pierwsza rejestracja: 05.02.1999 Rok produkcji: 1999
- Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI 102 KM Krótki Pierwsza rejestracja: 25.07.2002 Rok produkcji: 2002 WIN: 2003
Serdecznie Dziękuje za wszystkie udzielone odpowiedzi i Pozdrawiam!!!
-
tbm
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 6
- Model:
- Opis: VW T5 Transporter 2.5TDI 131km
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Różnice pomiędzy silnikami ACV, AUF, AXL, AYC
ACV - od 1995 roku do 2003 roku
AUF - od 2000 do 2002 roku
AXL - od 2002 do 2003 roku
AYC - od 2001 do 2003 roku
W tych rocznikach były wstawiane oryginalnie do autek. Czyli pierwszy to na 100% ACVka a reszta to musisz sprawdzić jakie ma oznaczenie na obudowie :)
AUF - od 2000 do 2002 roku
AXL - od 2002 do 2003 roku
AYC - od 2001 do 2003 roku
W tych rocznikach były wstawiane oryginalnie do autek. Czyli pierwszy to na 100% ACVka a reszta to musisz sprawdzić jakie ma oznaczenie na obudowie :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
kolejne info dostępne bez problemu i na forum i w necie
AUF szedł tylko do automatycznych skrzyń - niewielkie różnice w programie pod automat, głównie ze względów ekologicznych
AXL szedł tylko do Syncro - o tym silniku jest na forum wszystko = poszukaj, nie ma sensu pisanie wszystkiego od nowa, bo jest to jedyny silnik w tym zestawieniu o sporych różnicach głównie w budowie dolotu powietrza
niestety o silniku AYC to i ja bym jakichś informacji z chęcią zasięgnął, choć sądząc po zestawieniach części zamiennych jest to jakaś niewielka kombinacja programu tak jak AUF
zresztą dane o tym jaki masz silnik możesz uzyskać z kilku miejsc w samochodzie, inaczej się nie dowiesz
AUF szedł tylko do automatycznych skrzyń - niewielkie różnice w programie pod automat, głównie ze względów ekologicznych
AXL szedł tylko do Syncro - o tym silniku jest na forum wszystko = poszukaj, nie ma sensu pisanie wszystkiego od nowa, bo jest to jedyny silnik w tym zestawieniu o sporych różnicach głównie w budowie dolotu powietrza
niestety o silniku AYC to i ja bym jakichś informacji z chęcią zasięgnął, choć sądząc po zestawieniach części zamiennych jest to jakaś niewielka kombinacja programu tak jak AUF
zresztą dane o tym jaki masz silnik możesz uzyskać z kilku miejsc w samochodzie, inaczej się nie dowiesz
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
na wysokości skrzynki bezpieczników, pod wykładziną z lewej strony powinna być naklejka na słupku z informacjami co dane auto posiada, jeśli masz książkę serwisową, to na pierwszej stronie też powinna być naklejka z całym info Twojej T4-cebatabaki pisze:Witam........chciałbym wiedzieć co dokładnie u siebie posiadam w swoich........
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=8470
-
batabaki
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
A jak wygląda sytuacja z manualnymi skrzyniami biegów?
Bo w tej z 1999 mam taką sytuację że żeby wrzucić wsteczny muszę wcisnąć drążek i dopiero wtedy wbiję bieg a w tej z 2002 wystarczy że tylko pchnę, w obydwu autach mam wsteczny pod piątką.
Bo w tej z 1999 mam taką sytuację że żeby wrzucić wsteczny muszę wcisnąć drążek i dopiero wtedy wbiję bieg a w tej z 2002 wystarczy że tylko pchnę, w obydwu autach mam wsteczny pod piątką.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
kwestia rodzaju skrzyni, ta wciskana to AFK posiadająca zabezpieczenie linkowe wstecznego, wciskając drążek napinasz linkę i zwalniasz zabezpieczenie, to jedyna różnica w tej skrzyni w porównaniu do innych ( oprócz możliwych różnic w przełożeniach ), nie ma to związku z silnikiembatabaki pisze:Bo w tej z 1999 mam taką sytuację że żeby wrzucić wsteczny muszę wcisnąć drążek i dopiero wtedy wbiję bieg a w tej z 2002 wystarczy że tylko pchnę, w obydwu autach mam wsteczny pod piątką.
tak jak w przypadku silników tak i skrzynie biegów były montowane o różnych oznaczeniach
kolejny raz napiszę, przeszukaj forum - wszystko znajdziesz