witam
może ktoś z kolegów posiadaczy multivana vel innego t4 mnie oswieci
otóz mam eurovana_mv czyli amerykanską wersje multiwana
kupiłem z padniętym automatem i niby silnikiem igłą (niestety
po wymianie na manuala silnik klepał ale był mega prędki ( mam jeszcze 2,4d wiec była przepasc)
niestety silnik padł (urwało korbowód i narobiło syfu) - zakupilismy silnik
po odpaleniu niby zdrowy nie dymił , odpalił od strzała , poklepuje na zimnym z rana ale piękna kultura pracy ogólnie
niestety mega muł !!!
niewazne jak ustawie zapłon moge kręcic w rózne strony bez wiekszych rezultatów , jeździe teraz na poziomie 2,4d
dla porównania inna zdrowa 2,5b na danym odcinku ma 120km na budziku a ja mam 90km :((( idzie sie załamac
robie głównie trasy
dodam ze mechanik zmienił rozrząd na nowy i twierdzi ze jest dobrze ustawiony
macie jakiegos pomysła
kolega z innego multi twierdzi ze musze miec rozrząd przestawiony - udac sie na sprawdzenie do niezaleznego zakładu ?
może jakies inne oświecenie
z góry dzięki
2,5 b mulasty, nie wiem czego się chwycić
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: 2,5 b mulasty, nie wiem czego się chwycić
bardzo możliwe z tym rozrządem, pewnie pomylił znaki przy wymianie, miałem podobnie w Civicu, spalanie stukowe i brak mocy, sam rozebrałem osłony i ok…login to view the rest of this post
This topic has 12 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się