Witam wszystkich !!!!!!!!!!! <09>
Ostatniego czasu zauwazylem ze skrzynia biegow w mojej t4ce zaczela dziwnie wyc <płacz> tz . Gdy jade i przyspieszam nic nie slychac , ale jak tylko spuszcze noge z gazy skrzynia zaczyna wyc . Dzieje sie to zazwyczaj na wyzszych biegach , a gdy przykladowo jade w korku i mam pierwszy bieg i przyspiesz jest ok , ale gdy tylko wezme noge z gazu i samochod ciagnie sam na wolnych obrotach slysze dziwne rzezienie ????? .
Dziwi mnie jedno????????????? ze skrzynia wyje nawet jak rozpedze samochod i wrzuce na luz <tajemnica>
Wiec o co tutaj kaman??????????
Dziekuje z gory za odpowiedz i Pozdrawiam !!!!!
Wycie skrzyni biegow ??????
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
PETER82
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Re: Wycie skrzyni biegow ??????
moze to nie skrzynia tylko lozysko kola, przegub? (podczas hamowania silnikiem obciazenie, sily sa w "druga strone")
bo jesli na luze tez tak robi to raczej wyklucza skrzynie (chyba ze jest juz w slabym stanie)
bo jesli na luze tez tak robi to raczej wyklucza skrzynie (chyba ze jest juz w slabym stanie)
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Wydaje mi się ze przy takich objawach to nie jest skrzynia, prędzej to będzie przegub
-
PETER82
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Dziekuje koledzy za podpowiedz .
Wlasnie dla mnie to jest dziwne ze skrzynia wyje nawet na luzie , teraz sobie tak mysle ze chalas dochodzi glownie z lewej strony ,
Koledzy mozecie mi dordzic jak najprosciej i najlepiej sprawdzic czy to wlasnie przegub ???????????????
Dziekuje i pozdrawiam.
Wlasnie dla mnie to jest dziwne ze skrzynia wyje nawet na luzie , teraz sobie tak mysle ze chalas dochodzi glownie z lewej strony ,
Koledzy mozecie mi dordzic jak najprosciej i najlepiej sprawdzic czy to wlasnie przegub ???????????????
Dziekuje i pozdrawiam.
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Najlepiej sprawdzić organoleptycznie, dokładnie przyjrzeć się osłonom przegubów a na 95% ten który wyje ma ją uszkodzoną. Zresztą jeżeli strona już wyczajona to i tak czeka Ciebie demontaż półosi, co na stole to na stole 8-)