Radio MCD

Radia, wzmacniacze, ekrany, subwoofery, nawigacje i nagłośnienie marzeń.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
grzesiex
Znawca T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 7
Model:
Auto: T4
Opis: Krzywy ryj
otrzymal podziekowanie: 83 razy
Kontakt:

Re: Radio MCD

Nieprzeczytany post autor: grzesiex »

Clarion - to wg wyższa półka niż Pioneer, sprzęt godny polecenia, niektóre starsze modele ze względu na "clarionową" magistrale cenet oferowały podłączenie tylko z dedykowanymi peryferiami clariona, ale nowsze prawdopodobnie są bardziej otwarte na innych producentów - są bardziej uniwersalne.
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

No własnie ja nigdy nie miałem styczności z tą marką stąd ciężko mi się na nią zdecydować. Podoba mi się model CLARION VX402E wizualnie stąd zainteresowanie marką... Ale skoro piszesz ze jest dobra to może się na nie zdecyduje :). Mam możliwośc zakupu niby rocznej uzywki za połowe wartosci nowego tylko nie wiem tez czy pchac się w uzywke...

EDIT:

Ewentualnie co kto poleca z radioodtwarzaczy 2 din , taki w miare tani i markowy <38> . Nie zalezy mi na navigacji przykladowo , navi mam przenosną więc wystarczy tamta , głownie ma obslugiwac kamere cofania to najwazniejsze ;). Nie ma to być tez oryginalny 2 din montowany w t4 tylko coś nowszego. Napewno mamy forumowiczy co mają jakiś sprzęt 2 din pozafabryczny i mogą coś o nim powiedziec... Sprzęt ma byc w miare tani abym nie musial z nim na smyczy wszędzie chodzić... nawet myslalem o uzywce jakiejs tylko troche boje się uzywanego sprzętu takiego , chyba ze od pierwszego wlasciciela by się trafil z pelna dokumentacja... albo z pewnych rąk...

Nie jestem audiofilem więc pewnie róznicy w dzwięku nie odczuje pomiedzy roznymi modelami , ma grac i tyle....
MarKris
Forumowicz T4

12
Tematy: 0
Model:
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 13 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: MarKris »

Mam u siebie kenwooda dnx5260bt ale nie polecam , głównie ze względu na nawigację na mapach garmina. Teraz jakbym miał kupić to bym chyba jakiegoś pionka kupił. Jak masz kupić Clariona VX402E nowego to lepiej kupić używany jakiś model z navigacją , przykladowo Pionka , model Avic F940BT jest ciekawy. Nie ma problemu z aktualizacją map we własnym zakresie w tych stacjach.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Nie podoba mi się F940BT , wolałbym coś bez pokręteł bo pokretla przy radiu to w/g mnie pasują do t4 jak kozie trąba w tak duzym radiu... F920BT juz mi się bardziej podoba i nad nim myslałem długo...
tommly
Specjalista T4

15
Tematy: 21
Model:
Auto: chwilowy brak T4
Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 36 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tommly »

Sterciu pisze:
Nie podoba mi się F940BT , wolałbym coś bez pokręteł bo pokretla przy radiu to w/g mnie pasują do t4 jak kozie trąba w tak duzym radiu... F920BT juz mi się bardziej podoba i nad nim myslałem długo...
Pioneer jest ok, Kenwood też ma fajne radyjka 2-din, Clarion ładnie gra, ale nad estetyką muszą jeszcze popracować. Alpina też miała jakieś 2-dinowce, nie pamiętam niestety modeli.
MarKris
Forumowicz T4

12
Tematy: 0
Model:
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 13 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: MarKris »

Sterciu pisze:
te modele mi wizualnie nawet podchodza :

http://allegro.pl/pioneer-avic-f920bt-n ... 45039.html
Z tych wszystkich wymienionych tego bym brał. Navigacja zawsze się może przydać , czasem w swoim mieście się chce znaleść jakąś ulicę o której się pierwszy raz słyszy, a nie ma się ze sobą navigacji przenośnej więc się przydaje , nawet jak mapy trochę starsze ma. Ma czytnik kart co też się przydaje czy to zdjęcia przeglądnąć czy filmy , z kamery rejestrującej jazdę tez szybko poprzez włożenie karty można obejrzeć to co się chce na większym ekranie.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Czytnik kart by się faktycznie przydal , teraz tak pomyslalem jak napisales o tym videorejestratorze....
trempek
Początkujący T4

12
Tematy: 2
Model:
Auto: t4 2002
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: trempek »

Moim zdaniem radia fabryczne dobrze sie komponują i niezle grają. Ja planuję rozbudowe o zmieniarke cyfrową typu
http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-au ... 16273.html
Jeszcze pozostanie pomysleć jakiego producenta
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Stacja juz jest więc problem z wyborem rozwiazany , postawilem na pionka 920bt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia w aucie”