T4 1994 2.0 pb + lpg, problem z cewką ?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adamo-1
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
T4 1994 2.0 pb + lpg, problem z cewką ?
Witam Wszystkich. Pojawił się następujący problem. Silnik nagrzany. Jazda na lpg - instalacja na mikserze. Podczas jazdy na luzie czy też na biegu t4 nagle gaśnie, bądź też się dławi, strzela w dolot i gaśnie. Nie odpala przez kilkanaście minut, nawet nie łapie. Potem strzela w dolot, odpali i chodzi jak zegarek. Na benzynie nie mam jak porównać bo pompa już słaba i robi szopki. Dziś zdarzyło mi się to 3 razy, dystans 200 km. Świece, przewody, kopułka, palec wymienione miesiąc temu. Na co stawiacie, może cewka?
-
marekvelzieciu
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Opis: Marek Stary Laweciarz
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: T4 1994 2.0 pb + lpg, problem z cewką ?
Jak bym obstawiał czujnik Halotronowy w aparacie zapłonowym . Miałem tak kiedyś , że na zimno było wszystko ok a jak się zagrzał to też tak podobnie wariował . Najlepiej kupić cały używany aparat zapłonowy na allegro .
-
Adolfo
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 2,5 TDI
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Miałem to samo jak miałem 2,5 caravelke, wymieniona cewka, nie pomogło, wymieniony czujnik wału korbowego i jak ręką odjął
-
mateusz2920
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Sonda lambda może ci nawalać, ale ten czujnik też można by wymienić.