Brak płynu w układzie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ciezarek74
- Nowy T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Brak płynu w układzie
Witam.Pierwszy raz na forum.Mam pytanie co do silnika 2.4 D rok 92.Ostatnio czyli wczoraj przegrzałem silnik,po nacisnięciu sprzęgła motor sie wyłączył i juz niechce odpalic..Wspomne że wczesniej zauwazyłem za sobą białą sciane jadąc obwodnicą Wrocławia.Po zatrzymaniu otworzyłem maske i okazało sie ze niemam płynu w układzie chłodzenia.Co może być przyczyną że poleciał mi cały płyn
-
ciezarek74
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Brak płynu w układzie
mogła też pęknąc głowica co jest przypadłością tego silnika,
jeżeli nie było wycieku tylko z rury wydechowej poszła biała chmura to zapewne płyn wessało do tłoków i przepałiło
niestety jest to równoznaczne z zabiciem silnika, bez generalnego remontu raczej się nie obejdzie,
co się stało nie dowiesz się dopóki silnik nie zostanie rozebrany
jeżeli nie było wycieku tylko z rury wydechowej poszła biała chmura to zapewne płyn wessało do tłoków i przepałiło
niestety jest to równoznaczne z zabiciem silnika, bez generalnego remontu raczej się nie obejdzie,
co się stało nie dowiesz się dopóki silnik nie zostanie rozebrany
-
ciezarek74
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
zalałem go ponownie.płynu nie ubywa ale nadal niechce odpalic ale robi sie cisnienie w układzie chłodzącym
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to potwierdza nasze powyższe diagnozy, głowica do zdjęcia i badanie uszkodzeń silnikaciezarek74 pisze:ale robi sie cisnienie w układzie chłodzącym