Zagwózdka z zieloną wtyczką za kolektorem

ODPOWIEDZ
kpkeeam
Forumowicz T4

12
Model:
Auto: MULTIVAN Proiektzwo
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Zagwózdka z zieloną wtyczką za kolektorem

Post autor: kpkeeam »

Witam szanownych kolegów. Po powolnym doprowadzaniu auta, Multivan 2,5 AAF, do sprawności po poprzednich właścicielach jest wiele niespodzianek. Jedną z nich jest zielona wtyczka dwu pinowa, która wisiała nad skrzynią i widać że nie dawno była gdzieś wciśnięta bo jest odcisk na uszczelnieniu. Zastanawiam się czy na kolektorze nie powinno być zamontowanego jakiegoś czujnika? Nadmienię, że błędów żadnych nie wyświetla (była uwalona sonda, ale wymieniona) i jej wskazanie stoi na bogatej stronie, a oscylacja jest między 0,94, a 0,98 V. Jak by ktoś mógł sprawdzić czy w waszych AAF gdzieś w rejonie listwy wtryskowej, czy kolektora ssącego nie ma jakiegoś podłączenia i poinformował mnie.
Może być taka sytuacja że sterownik monitoruje pobór prądu i brak jakiegoś elementu układu powoduje wzbogacenie mieszanki. Dla chętnych co mają uszkodzoną w swoich bolidach pompę powietrza wtórnego, to ja w moim poprzednim aucie (Ford Galaxy) zamiast tej pompy podłączyłem (oszukałem układ) żarówką 21W i od tego czasu regulacja składu mieszanki wróciła do normy i nie pokazywało błędu.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2014, 18:44 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka w tytule postu
chemik211
Ikona forum

15
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Re: Zagwózdka z zieloną kwtyczką za kolektorem

Post autor: chemik211 »

Przy tych wartościach co ty podajesz to jest bardzo na bogato przez co i więcej będzie palił

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”