Witam Serdecznie
Nazywam sie Paweł. Posiadam VW CARAVELLE LONG 2.4D 1996r-LIFT Pisze z zapytanie i poproszeniem o porade jesli bedzie ktoś wiedział, mianowicie: W moim VW zrobiło sie cos takiego ze nie moge wrzucic wogule zadnego biegu normalnie, tylko musze sie silowac przy włączonym silniku, jedynie tylko wsteczny z mocnym zagruchotaniem i to nie zawsze. Zaś przy zgaszonym wchodzą wszystkie biegi, w sumie tym autem zrobilem juz ponad 20 tys km i nic sie niedzialo, do dzisiaj, jedynie, czasami jak wrzucalem wsteczny to tak jak bym dobrze nie wysprzeglał, bo az czasami zagruchotalo lekko i podtrzęslo autem, zas z innymi biegami nigdy nie mialem problemow.
Gdy mi sie to stalo, sprawdzilem płyn czy jest.. wszytsko niby w normie, i gdy wysprzeglilłem kilka razy na zapoalony, to nagle mozna bylo wrzucic wszytskie biegi i ruszyc, po czym po krotkim czasie znowu to samo. Jesli kotś sie orientuje to porsiłbym o jakąłś podpowiedz, bo nie chcial bym poprostu wymienic czegos co okaze sie ze nie trzeba bylo tego wymieniac.
( A i jak go odpalam na biegu z wcisnietym sprzędgłem, to jest tak jak by zaczynał minimalnie ciągnąc na biegu, a jak puszczam pedał sprzęgła to bierze normalnie.)
( A i jeszcze jedno, od kąd go kupiłm stuka mi vacum.. czy to moze miec tez jakis wplyw.
I rano na zimnym, slychac bylo przy puszczonym sprzegle bardzo cichy szum, a gdy sie wcisneło to ustawał, a z kolei na ciepłym nic nie bylo slychac).
Z góry dziekuje za informacje,
Pozdrawiam
Paweł
CIĘŻKO Z BIEGAMI!Proszę o pomoc.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Pablo
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
Re: CIĘŻKO Z BIEGAMI!Proszę o pomoc.
nie jestem mechanikiem ale może trza zerknąc na synchronizator może koło zamachowe <bezradny> pozdrawiam
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Zapowietrzył się układ hydraulicznego sterowana sprzęgłem, jeśli odpowietrzenie pomoże na krótko to masz do zmiany "gumki" w pompie sprzęgła / wysprzęgliku.
-
Pablo
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam. Odpowietrzałem układ, i wyjmowałem wysprzęglik, i na czpieniu wysprzęglika była ułamana taka plastikowa czapeczka, więc zamiast tej czapeczki naspawałem na ten czpień i wyszlifowałem, myslałem ze to robi robote, ale jednak nie. A przypuszczam ze chyba padł mi docisk, jutro(poniedziałek) mam zamiar wyjmować wszytsko .... Ale sprawdze dla spokoju to co mi napisałeś.
-
Pablo
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam. Opanowałem juz Mój problem jaki opisałem na samym początku. Okazał się doscik. Wymieniałem oczywscie cały komplet, (tarcza, docisk.) i wszytsko juz jest tak jak być powinno, jeździ się idealnie. Krótko mówiąc Caravelka jest już w prefekcji :)
Pozdrwiam.
Pozdrwiam.