Cięzko wchodzą biegi gdy jadę

Półośki, przeguby, skrzynie, sprzęgła i wszystko między silnikiem a kołem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
picolo2009
Forumowicz T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 13
Model:
Auto: T4
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Re: Cięzko wchodzą biegi gdy jadę

Nieprzeczytany post autor: picolo2009 »

Witam,przeleciałem cały post i z moim problemem się nie spotkałem,raz mi biegi wchodzą elegancko na dwa paluszki i to każdy, a raz bardzo ciężko co mi się co raz częściej zdarza,gdzie szukać przyczyny jak sobie pomóc? pozdrawiam
chajny
Forumowicz T4

13
Tematy: 7
Model:
Opis: T4 od podstaw ???
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chajny »

Kurcze, ja też mam ten sam problem z biegami co kolega, czasem wchodzi jak masełko czasem ciężko jak cholera i to wszystkie a najcieżej 3 bieg.Autem ostatnio troche szarpie jak ruszam ale tylko rano jak ruszam pierwszy raz a po chwili jak sie troche pojedzie to juz nie trzesie przy ruszaniu , nie wiem może wysprzeglik w skrzyni ale wycieków nie ma :/
z tym że ja pół roku temu robiłem takie tematy :
-wyciagniety silnik i dokupione :
*poduszki silnika w bdb stanie z org. używki oczywiście (moje były już zmęczone ale jeszcze nie trzesło przed wymianą silnikiem)
*skrzynia regenerowana we wrocku wiadomo u kogo bo sie satelity sypneły wiec przy okazji kupiłem w serwisie wszystkie łozyska do skrzyni i zalał mi nowiutki olej)
-jedyne co zostało stare to dwumas na starej tarczy bo wyglądał jeszcze ok i ten nieszczesny wysprzeglik hydrauliczny.
Także wszystko co związane ze skrzynią odpada (łozyska i oleje) musi myć inna przyczyna.
...aaa i dodam że po złożeniu jakieś 3m-c nie miałem żadnych problemów z biegami i telepaniem rano przy ruszaniu.
Najbardziej mnie dziwi fakt że czasem lekko ale nie raz czy dwa a cały dzien jak jade to ładnie wchodzą a czasem ,jednak ostatnio coraz częściej ciężko wbijac.
Ja tez bede szukał przyczyny i jak cos ustale to dam znac ale jak ktoś już wie to niech się pochwali.
picolo2009
Forumowicz T4

14
Tematy: 13
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: picolo2009 »

u mnie na szczęście nic nie szarpie tylko te biegi cholerne raz na dwa palce a raz się trzeba namordować:)
Góral
Forumowicz T4

15
Tematy: 2
Model:
Auto: Multivan
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Góral »

chajny pisze:
Kurcze, ja też mam ten sam problem z biegami co kolega, czasem wchodzi jak masełko czasem ciężko jak cholera i to wszystkie a najcieżej 3 bieg.Autem ostatnio troche szarpie jak ruszam ale tylko rano jak ruszam pierwszy raz a po chwili jak sie troche pojedzie to juz nie trzesie przy ruszaniu , nie wiem może wysprzeglik w skrzyni ale wycieków nie ma :/
z tym że ja pół roku temu robiłem takie tematy :
-wyciagniety silnik i dokupione :
*poduszki silnika w bdb stanie z org. używki oczywiście (moje były już zmęczone ale jeszcze nie trzesło przed wymianą silnikiem)
*skrzynia regenerowana we wrocku wiadomo u kogo bo sie satelity sypneły wiec przy okazji kupiłem w serwisie wszystkie łozyska do skrzyni i zalał mi nowiutki olej)
-jedyne co zostało stare to dwumas na starej tarczy bo wyglądał jeszcze ok i ten nieszczesny wysprzeglik hydrauliczny.
Także wszystko co związane ze skrzynią odpada (łozyska i oleje) musi myć inna przyczyna.
...aaa i dodam że po złożeniu jakieś 3m-c nie miałem żadnych problemów z biegami i telepaniem rano przy ruszaniu.
Najbardziej mnie dziwi fakt że czasem lekko ale nie raz czy dwa a cały dzien jak jade to ładnie wchodzą a czasem ,jednak ostatnio coraz częściej ciężko wbijac.
Ja tez bede szukał przyczyny i jak cos ustale to dam znac ale jak ktoś już wie to niech się pochwali.
mam to samo :D ja wymieniałem sprzegla dwumasy i ciagle to samo.
NIekiedy jest nówka, a niekiedy trzeba się meczyć.
chajny
Forumowicz T4

13
Tematy: 7
Model:
Opis: T4 od podstaw ???
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chajny »

Udało mi się zwalczyć problem z biegami ( raz ciężko ,raz jak paluszkiem) okazało się że było troche syfu przy drążku zmiany biegów ( butelka WD-40 zrobiła taką robote że biegi wchodzą jednym palcem ) ale trzeba dobrze spryskac wszystkie elementy łączące i pracujące , aż dziwne że taka pierdoła robiła tyle zamętu i juz miałem tarcze sprzęgłową sprawdzać :P teraz luksus z jazdy. Może komus się przyda ten post.pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ przeniesienia napędu”