Znaleziono 9 wyników

Return

autor: mikoli
23 maja 2011, 23:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: wypalony bezbiecznik główny jaka przyczyna

Jest to bezpiecznik od alternatora, więc grzanie świec i odpalanie nie ma znaczenia na jego przepalenie, albo był za słaby bo tam ma być w zależności od mocy alternatora (110A,150A,175A), albo coś z alternatorem nie halo.
autor: andrewa1
23 maja 2011, 23:00
Jump to forum
Jump to topic

słaby styk zaśniedziałe końcówki pwodują utrudniony przepływ prądu co zatym wydzielanie ciepła i w efekcie spalenie bezpiecznika

moze kilka razy pod rząd grzałeś świece ? dlugo kręciłeś rozrusznikiem ?
autor: andrewa1
24 maja 2011, 21:42
Jump to forum
Jump to topic

zdemontował kabel który się grzał obczyscił lekko pilnikem załorzył i dalej się grzał wtedy powiedział ze jest juz słaby kabel przy samym oczku podociskał go i po tym juz się tak nie grzeje. I mam pytanie czy ten kabel powinien się troche grzać przy samym oczku,i czy to normalne :?: moze ktoś spraw...
autor: Sterciu
17 mar 2012, 23:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: cofanie lawetą nagle poczułem zapach palącego sprzegła

Mozesz zawsze załozyc zwykle sprzęgło ze zwykłym "stałym" kołem zamachowym. Valeo robi takie zamienniki.
autor: orel11
18 mar 2012, 7:18
Jump to forum
Jump to topic

Zaczeło sie palic ,ponieważ laweta była załadowana i cofałes ,przez co najazdowy hamulec ja hamował .Do tego trzymałes go na półsprzegle zapewne.Tarcza może sie przypaliła troche ,ale według mnie padł dwumas.
autor: Robin
18 mar 2012, 19:47
Jump to forum
Jump to topic

Ale po co, już nic nie zarżnie oprócz tego dwumasu czy tarczy, więc niech jeździ jeszcze, a szarpanie przy ruszaniu to przede wszystkim poduszki silnika i skrzyni, jak słabszy docisk, czy przypalona tarcza to drgania idą na poduchy. Zrób test na koło dwumasowe podczas jazdy, i jak coś wymień sam zes...
autor: mora
18 mar 2012, 19:33
Jump to forum
Jump to topic

Nie jest zbyt slaby.Ja mam taki sam i ciągam przyczepę z dwoma końmi i jeszcze kupa sprzętu na pace. Śmiało zasuwa przez całą Polskę. Podobno jest wzmocniony silnik,ale nie widać w nim żadnych ingerencji, więc sprzedający pewnie mnie kobietę wkręcił <53> Co do dwumasu, to owszem jest i doradzam Ci w...
autor: Sterciu
18 mar 2012, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Prosty sposób na test dwumasy to podczas jazdy gwałtowne wciskanie gazu i gwałtowne puszczanie gazu , auto wtedy się podrywa i zwalnia , podrywa i zwalnia , słychac czy coś stuka w okolicach skrzyni/sprzęgla czy nie.
autor: Robin
19 mar 2012, 8:35
Jump to forum
Jump to topic

80 km /h , 5 bieg i dodawaj i odejmuj gazu jak jest duże szarpanie czy stuknięcie to może być dwumas (lekko może być, bo jeszcze może być luz na tulejkach wachaczy) jak jest ok to wymień tylko tarczę, docisk i wysprzęglik (łożysko). Zużyte koło dwumasowe słychać na luzie, na wolnych obrotach silnik ...