Znaleziono 15 wyników
- 22 lip 2012, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,4D AJA zaślepka króćca przelewu wtryskiwacza
Czesc mialem ten sam problem ale szybko go rozwiazalem poniewaz zrobilem podmianke z honkera, ale wiekszosc vw-ow ma takie same zaslepki, wiec wizyta na byle jakim szrocie zalatwi sprawe.
- 10 gru 2012, 11:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d
musisz sprawdzić dolny albo chłodnice macać głównie po po przeciwnej stronie niż węże dochodzą - to ma być zimne, jak ciepłe to termostat nie trzyma
i nie pisz, że się da <38>
górny może być lekko ciepły, bo termostat jest na powrocie czyli dolnym
i nie pisz, że się da <38>
górny może być lekko ciepły, bo termostat jest na powrocie czyli dolnym
- 09 gru 2012, 16:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d
to raczej termostat
- 05 wrz 2012, 11:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dziwne zachowanie elektryki po odpaleniu
Problem opisany na forum bardzo dokładnie, dogrzewanie świec żarowych powoduje duże obciążenie instalacji elektrycznej auta. Nie ma się czym martwić, więcej informacji znajdziesz na forum.
- 29 gru 2013, 23:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silniczek regulacji świateł jak to zamontować w lampie?
Silniczek przekręcasz i pociągasz , na końcu "pręta " regulacyjnego w silniczku jest kula która w reflektorze na odbłysniku jest wcisnięta w gniazdo , trzeba ciut sily po przekręceniu silniczka w pozycję odblokowaną aby wyskoczyła ta kula z tego gniazda
- 10 maja 2013, 19:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak instalacji do drugiego głośnika
Tak to jest jak człowiek szybko czyta i nie dokładnie. Z lewej strony nie powinieneś mieć najmniejszego problemu, żeby przeciągnąć kabel. Jedyne co to musisz wyjąć radio. A to potrafi czasem mocno siedzieć. A tak to bez problemu gdzieś dobie pociągniesz pod deską kabelek i nie będzie problemu.
- 10 maja 2013, 18:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak instalacji do drugiego głośnika
Raczej nie musisz deski zdejmować. Wystarczy jak odkręcisz schowek i już powinieneś mieć ułatwiony dostęp. A jak zdejmiesz jeszcze osłony nawiewu na nogi to już całkiem powinieneś mić dostęp i bez problemu kabelki możesz puścić. Ja tak zakładałem u siebie <cisza>
- 02 sty 2014, 20:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wasza opinia o takim przednim oświetleniu
Mi osobiście nie podobają się takie wynalazki.Ale o gustach się nie dyskutuje.Twój wybór...
- 02 sty 2014, 20:51
- Jump to forum
- Jump to topic
w wersji przedliftowej widziałem z tego typu lampami dwa busy. Jeden z tymi które pokazałeś i które na żywo średnio mi przypadło do gustu (wręcz mi się to nie podobało) i z tymi (http://allegro.pl/lampy-vw-t4-transporter-90-03-daylight-black-i3769269855.html) które nie przeczę wyglądało znacznie lep...
- 02 sty 2014, 23:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Witam. Jeśli dobrze zrozumiałem to koledze chodzi o takie lampy w których role dziennych będą pełniły wbudowane w nie diody jednak niestety te które wybrał nie posiadają odpowiedniej homologacji mimo iż sprzedawca pisze o DRL ale jest to tylko chwyt marketingowy gdyż DRL nie jest żadną homologacją t...
- 02 sty 2014, 22:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Osobiście mam takie i muszę powiedzieć, że świecą bardzo fajnie. Ładnie doświetlone przed autem i wyraźnie odcięta granica. Optyka to optyka. Trzeba troche z elektryką pomodzić bo inaczej soszewka bedzie świecić przy włączonych światłach mijania a po zmianie na drogowe soczewka gaśnie a zapala się o...
- 26 mar 2013, 12:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!
to przepraszamkrzysztofek pisze:Aż takim ignorantem nie jestem Kenobi żeby choć pod maskę nie zajrzeć.
bo naprężenia z półosiek gną cały układ który przy braku poduszki się wyginakrzysztofek pisze:Napisałeś o poduszce co mnie zaskoczyło bo nie przypuszczałem że mogą być przy tym podobne objawy.
- 24 mar 2013, 16:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!
mnie zerwało w 2,4 kiedyś prawą poduszkę ,tylko chrobotnęło na małym dołku i śruba strzeliła ta gruba główna ,może to tylko to
- 05 lut 2013, 21:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
Robiłem to wczoraj. Uzyłem silikonu do poślizgu. Pod tulejkę podłożyłem deseczkę, żeby jej nie wypchneło i zwyczajnie ścisnąłem to szczypcami typu szwedki - zapierając za deskę i otwór w drążku-rurce. Bez breszek itp.
- 05 sie 2013, 8:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
Wrzuć zdjęcie jak u ciebie to wygląda (czyli co się dokładnie rozwaliło) i wytłumaczę Ci krok po kroku co trzeba zrobić.