Znaleziono 15 wyników

Return

autor: Wroonex
22 lip 2012, 20:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2,4D AJA zaślepka króćca przelewu wtryskiwacza

Czesc mialem ten sam problem ale szybko go rozwiazalem poniewaz zrobilem podmianke z honkera, ale wiekszosc vw-ow ma takie same zaslepki, wiec wizyta na byle jakim szrocie zalatwi sprawe.
autor: Kenobi
10 gru 2012, 11:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d

musisz sprawdzić dolny albo chłodnice macać głównie po po przeciwnej stronie niż węże dochodzą - to ma być zimne, jak ciepłe to termostat nie trzyma
i nie pisz, że się da <38>
górny może być lekko ciepły, bo termostat jest na powrocie czyli dolnym
autor: slimak
05 wrz 2012, 11:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dziwne zachowanie elektryki po odpaleniu

Problem opisany na forum bardzo dokładnie, dogrzewanie świec żarowych powoduje duże obciążenie instalacji elektrycznej auta. Nie ma się czym martwić, więcej informacji znajdziesz na forum.
autor: Sterciu
29 gru 2013, 23:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Silniczek regulacji świateł jak to zamontować w lampie?

Silniczek przekręcasz i pociągasz , na końcu "pręta " regulacyjnego w silniczku jest kula która w reflektorze na odbłysniku jest wcisnięta w gniazdo , trzeba ciut sily po przekręceniu silniczka w pozycję odblokowaną aby wyskoczyła ta kula z tego gniazda
autor: czester52
10 maja 2013, 19:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak instalacji do drugiego głośnika

Tak to jest jak człowiek szybko czyta i nie dokładnie. Z lewej strony nie powinieneś mieć najmniejszego problemu, żeby przeciągnąć kabel. Jedyne co to musisz wyjąć radio. A to potrafi czasem mocno siedzieć. A tak to bez problemu gdzieś dobie pociągniesz pod deską kabelek i nie będzie problemu.
autor: duzutki
10 maja 2013, 18:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak instalacji do drugiego głośnika

Raczej nie musisz deski zdejmować. Wystarczy jak odkręcisz schowek i już powinieneś mieć ułatwiony dostęp. A jak zdejmiesz jeszcze osłony nawiewu na nogi to już całkiem powinieneś mić dostęp i bez problemu kabelki możesz puścić. Ja tak zakładałem u siebie <cisza>
autor: Frodo
02 sty 2014, 20:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wasza opinia o takim przednim oświetleniu

Mi osobiście nie podobają się takie wynalazki.Ale o gustach się nie dyskutuje.Twój wybór...
autor: notri
02 sty 2014, 20:51
Jump to forum
Jump to topic

w wersji przedliftowej widziałem z tego typu lampami dwa busy. Jeden z tymi które pokazałeś i które na żywo średnio mi przypadło do gustu (wręcz mi się to nie podobało) i z tymi (http://allegro.pl/lampy-vw-t4-transporter-90-03-daylight-black-i3769269855.html) które nie przeczę wyglądało znacznie lep...
autor: xxxkamil
02 sty 2014, 23:05
Jump to forum
Jump to topic

Witam. Jeśli dobrze zrozumiałem to koledze chodzi o takie lampy w których role dziennych będą pełniły wbudowane w nie diody jednak niestety te które wybrał nie posiadają odpowiedniej homologacji mimo iż sprzedawca pisze o DRL ale jest to tylko chwyt marketingowy gdyż DRL nie jest żadną homologacją t...
autor: cybkryst
02 sty 2014, 22:05
Jump to forum
Jump to topic

Osobiście mam takie i muszę powiedzieć, że świecą bardzo fajnie. Ładnie doświetlone przed autem i wyraźnie odcięta granica. Optyka to optyka. Trzeba troche z elektryką pomodzić bo inaczej soszewka bedzie świecić przy włączonych światłach mijania a po zmianie na drogowe soczewka gaśnie a zapala się o...
autor: Kenobi
26 mar 2013, 12:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!

krzysztofek pisze:
Aż takim ignorantem nie jestem Kenobi żeby choć pod maskę nie zajrzeć.
to przepraszam
krzysztofek pisze:
Napisałeś o poduszce co mnie zaskoczyło bo nie przypuszczałem że mogą być przy tym podobne objawy.
bo naprężenia z półosiek gną cały układ który przy braku poduszki się wygina
autor: czarny1x1x
24 mar 2013, 16:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!

mnie zerwało w 2,4 kiedyś prawą poduszkę ,tylko chrobotnęło na małym dołku i śruba strzeliła ta gruba główna ,może to tylko to
autor: gogi123
05 lut 2013, 21:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!

Robiłem to wczoraj. Uzyłem silikonu do poślizgu. Pod tulejkę podłożyłem deseczkę, żeby jej nie wypchneło i zwyczajnie ścisnąłem to szczypcami typu szwedki - zapierając za deskę i otwór w drążku-rurce. Bez breszek itp.
autor: czester52
05 sie 2013, 8:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!

Wrzuć zdjęcie jak u ciebie to wygląda (czyli co się dokładnie rozwaliło) i wytłumaczę Ci krok po kroku co trzeba zrobić.