Znaleziono 27 wyników

Return

autor: pacark
22 sty 2019, 11:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2,5 B + LPG dławi się, gaśnie na obu przy letnim siln

minął rok, podłaczyłeś w tym czasie VAGa do sprawdzenia ew błędów? na szybko do sprawdzenia: instalacja podcisnienia, całą sprawdź dokładnie! czy nie ma nieszczelności kopułka, czy nie ma w niej wilgoci ew syfu bezpiecznik i gniazdo elektroniki silnika, wymień na nowy przeczyśc styki preparatem wtyc...
autor: bigos1966
24 sty 2018, 12:56
Jump to forum
Jump to topic

I tak nie obejdzie się bez podłączenia Vaga. Winowajcą może być czujnik temperatury. Złe wartości podaje do kompa. Silnik jest lekko nagrzany a kom widzi go jak by był zimny i daje większą dawkę paliwa. Dlatego może go zalewać. To tyko domysły, będziesz więcej wiedział jak podłączysz Vaga.
autor: pacark
22 sty 2019, 13:58
Jump to forum
Jump to topic

tak jeszcze na szybko do przejrzenia odma czy nie zapchana i bez syfu
22 sty 2019, 18:01
Jump to forum
Jump to topic

Nie s[ale Ci więcej paliwa i gaz jak jest taka sytuacja. przypomniało mi się że kiedyś w starej audicy miałem podobny problem. Okazało się że audi jeździło cały czas na ssaniu. Zimne powietrze przez gryl wpadało bezpośrednio na gaźnik i włączone zostało ssanie. Zakryłem w tym miejscu gryl i problem ...
23 sty 2019, 17:53
Jump to forum
Jump to topic

Samemu jak masz vaga. Kup najprostszego + stary laptop, wtedy sam będziesz kasował błędy kontrolował parametry silnika i inne podzespoły. Niebieski-n2 termometrem sprawdzisz temperaturę płynu lub silnika, a tu trzeba sprawdzić czy czujnik temperatury pokazuje dobrą wartość. Ten który odpowiada za pa...
autor: Bruneek
09 lip 2013, 11:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: śruby do jarzma hamulcowego

Śruby z kół t4 pasują są grube i wytrzymałe i takiej samej długości jak z jarzma.
autor: MAZZY137
14 lis 2019, 14:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie śruby do felg ?

Śruby 14X1.5, kula, klucz 19, długość 30-35MM, (katalogowa).
Powinno być 6 obrotów w piastę.

Początkowe wersje i biedne mają stałą podkładkę, a sharan i niektóre końcowe mają już obrotową. Prawidłowe są te i te.
autor: xxxkamil
14 lis 2019, 22:22
Jump to forum
Jump to topic

No i oczywiście były ori stalówki do t4 o nr.ref. 7D0 601 027D. A dla Sharan był to nr. 7M3 601 027D, oczywiście parametry te same dla obu 6JX16 ET53
15 lis 2019, 9:40
Jump to forum
Jump to topic

A tego to już nie wiem.
autor: Adampio
21 sty 2019, 21:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Bębenek - stacyjka - kluczyki - kabel immo - nie pasuje

Ja zauważyłem po wyjeciu licznika. Na zalinkowanym artykule z Wiki jest fotka
autor: Adampio
21 sty 2019, 20:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Bębenek - stacyjka - kluczyki - kabel immo - nie pasuje

U mnie (1995) wchodzi do czarnej skrzyneczki nieco większej od paczki papierosów, zamocowanej pod deską, o numerze 1H0953257BB
autor: kurol
18 lut 2020, 18:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tarcze i klocki hamulcowe

Przy felgach mangels mialy ciasno.
Te felgi troche dziwne sa,nie ma w nich wytloczenia pod zacisk jak w wiekszosci stalowek.
Jesli byly zalozone nowe klocki i nowe tarcze,zacisk sila rzeczy robi sie szerszy.
A poszerza sie w zewnetrzna strone samochodu.
18 lut 2020, 19:10
Jump to forum
Jump to topic

Ja mam Teczke 97r i orginalne jest tam ATE FN3. Specjalnie zmieniałem u siebie stalówki na te starsze z et44 coby ciut szerzej stała teczka i nie było probiłem że zacisk się nie mieści, nawet gdy zakładałem nowe tarcze+nowe klocki. Ja osobiście gdybym miał wybór tak jak ty to wybrał bym właśnie te A...
autor: Kenobi
18 lut 2020, 21:13
Jump to forum
Jump to topic

RC54 unikaj jak ognia, tak skomplikowanego i wydumanego systemu to drugiego ciężko znaleźć. W razie awarii rozebranie tego graniczy z cudem.
autor: MAZZY137
22 lut 2020, 9:14
Jump to forum
Jump to topic

Masz rację, w 92-gim były znaczne różnice w jakości, ale na zień dzisiejszy ja nie widzę różnicy - jeśli towar trzyma wewnątrz zakładowe / firmowe normy. Zakładam dużo Textara i TRW - i jak dotychczas nie było z tym żadnych problemów.
autor: słowik
23 lut 2020, 12:39
Jump to forum
Jump to topic

Ja zakładam zawsze Jurida i powiem że są ok.
autor: mjacenty
27 lut 2012, 12:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Swap 2.4D syncro na 2.5 TDI ACV

Nie chcę się rozpisywać ,ale nie tak prosto . Co wiem na pewno to : 1 . przekładka całej wiązki z kompem ,przepływkami , zegarami . 2 skrzynię da się po pewnej rzeźbie spasować , ale nie pozyje długo (inny moment) . 3, sprzęgło będzie słabsze. 3 kupienie sprawnego kompletu do przekładki będzie bardz...
29 lut 2012, 15:27
Jump to forum
Jump to topic

Z tym podciąganiem mocy z 1,9 tdi to bym nie przesadzał . to ma być auto trwałe i niezawodne . Silnik 90 KM będzie trwały i niezawodny i dobrze zniesie obciążenie , co potwierdają przekładki nawt na tym forum. Skrzynia też to zaakceptuje. Pakowanie ponad 110 km do tej skrzyni to proszenie się o kłop...
07 mar 2012, 23:23
Jump to forum
Jump to topic

Do silnika 2,5 TDI 102KM były tylko 2 skrzynie syncro DRH EFK (mogę sie mylić bo pisze z pamięci). Do 2,4 i do benzyn były inne skrzynie (tzw krótkie) były bodaj 4 rodzaje ,ale nie mam oznaczeń (rózniły się przełożeniami ) i bodaj najwolniejsze bodaj DQQ były w ciężarówkach z paką odkrytą . Co do pr...
autor: Viking
18 cze 2017, 21:20
Jump to forum
Jump to topic

Oj tam, oj tam. W skrzyni "małej" w obudowie 02B można do woli żonglować przełożeniem 5 biegu, przy większej wprawie wszystkimi przełożeniami, tylko dyferencjał trudno zmienić. A swapować do małej skrzyni można każdy silnik. I zdecydowanym liderem zdaje się wciąż 1.9 tdi 1z lub afn, które ...
autor: Viking
20 cze 2017, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

jeśli benzynę chcesz to tym bardziej 2,4 d do swapa się nada. Benzynka wyżej się kręci i skrzynia, która była relatywnie krótka w klekocie w benzynie będzie długa :-) Traf 2.4 d syncro po 96 r. z zabitą motorownią i jesteś w domu :-) 2.5 b, 2.0 16v ABF lub jakiekolwiek 1.8 t trudne do przeszczepu ni...