Witam wszystkich na tym forum.
Potrzebuję fachowej pomocy w kwestii przełożenie silnika AXL w miejsce ACV.
Przeczytałem kilka postów na forum ale nie znalazłem wystarczajaco info.
Po kolei...
,, Pacjent " - Transporter Syncro 2000 r.z uszkodzonym silnikiem ACV ( zerwany pasek) .
Mam natomiast kompletnego ,,dawce" 2002 z silnikiem AXL.
Jeżeli chodzi o stronę mechaniczną to wszystko ogarnę bez problemu, nie mam natomiast wiedzy od strony elektryki i tu potrzebuję waszej pomocy.
Jak wygląda sprawa z ECU czy ma zostać ten z ACV czy przekładać z AXL razem z silnikiem, czy coś jeszcze muszę przełożyć ( zegary, imo, )
Z tego co zauważyłem to napewno nie mam w ACV zaworu ( N239) klapy gaszącej a w AXL jest, jak rozwiązać ten problem.
Wiem że najproszczy sposób to przełożyć osprzęt silników ( IC, kolektory ) ale zależy mi na kompletnym silniku, mam porównanie, jeżeli chodzi o jazdę AXL i wolałbym jednak mieć ten silnik.
Czekam na info od was.
Pozdrawiam Viktor.
ACV zamiana na AXL
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Viktor
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Auto: T4 Syncro
- Kontakt:
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Auto: t4/t4/t4/sharan
- Opis: ten co walczy
od początku do końca - podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: ACV zamiana na AXL
…login to view the rest of this postViktor pisze:Mam natomiast kompletnego ,,dawce" 2002 z silnikiem AXL.
Wiem że najproszczy sposób to przełożyć osprzęt silników ( IC, kolektory ) ale
This topic has 4 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się