Sam nie wiem co mam...

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Somon
Początkujący T4

11
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Sam nie wiem co mam...

Post autor: Somon »

Witam
Posiadam T4 Multivan 2.5TDI. Zidentyfikowałem dogrzewacz D3WZ oraz sterownik MiniUhr (Eberspacher dwa przyciski z wyświetlaczem LCD). Nie rozumiem tej konfiguracji. Przecież dogrzewacz odpala się sam razem z silnikiem poniżej temperatury chyba 5st, więc po co sterownik? Wiem, że można przerobić dogrzewacz na webasto mokre, ale nie wierzę, by niemiec to robił (samochód pochodzi w prostej linii zza Odry, w oryginalnych papierach mam nawet instrukcję do tego zegarka więc fabrycznie montowany). Pomimo usilnych prób nie zidentyfikowałem dodatkowego webasta mokrego (ponoć powinno być pod siedzeniem kierowcy lub styłu po prawej stronie). Proszę o pomoc.
pirat
Aktywny T4

14
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 27 razy
Kontakt:

Re: Sam nie wiem co mam...

Post autor: pirat »

Ja mam prawdopodobnie takie urządzenie o którym mowa. Zegarem mogę sterować -załączyć Webasto jeszcze przed uruchomieniem silnika co jest bardzo przyd…login to view the rest of this post

This topic has 5 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”