mam problem z automatyczną skrzynią biegów T4 2.5 silnik TDI

Półośki, przeguby, skrzynie, sprzęgła i wszystko między silnikiem a kołem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Limburg
Nowy T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

mam problem z automatyczną skrzynią biegów T4 2.5 silnik TDI

Nieprzeczytany post autor: Limburg »

siemka jestem tu nowy i jest to mój pierwszy temat. Mam samochód volkswagena T4 2.5TDI z automatyczną skrzynią biegów, gdy jadę 70km/h na 4 biegu cały samochód się trzęsie. podkreślam tylko przy 70km/h na 4 biegu. jest to dziwne bo skrzynia dobrze zmienia biegi i nie narzekam na nią. tylko właśnie jest ten jeden problem. proszę o odpowiedź. I jeszcze mam założone opony 95 niewiem czy to w czymś przeszkadza.
czarny1x1x

Re: mam problem z automatyczną skrzynią biegów T4 2.5 silnik

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

do sprawdzenia przeguby wewnętrzne
stamart
Aktywny T4

14
Tematy: 16
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: stamart »

Limburg pisze:
siemka jestem tu nowy i jest to mój pierwszy temat. Mam samochód volkswagena T4 2.5TDI z automatyczną skrzynią biegów, gdy jadę 70km/h na 4 biegu cały samochód się trzęsie. podkreślam tylko przy 70km/h na 4 biegu. jest to dziwne bo skrzynia dobrze zmienia biegi i nie narzekam na nią. tylko właśnie jest ten jeden problem. proszę o odpowiedź. I jeszcze mam założone opony 95 niewiem czy to w czymś przeszkadza.

Miałem dokładnie to samo. Jest to Problem z Automatem!

U mnie raz się telepało raz nie. Puszczenie i dodanie gazu pomaga. Żadnych innych objawów nie miałem. Zrobiłem może ze dwa 2k kilometrów i podjechałem do ASO. Panowie rozłożyli ręce i zaproponowali żebym zmienił olej w automacie cytat : "... napewno to nie zaszkodzi....

Zrobiłem potem trasę 300 km i skrzynia się posypała. W sumie naprawiałem ją ze trzy razy. Rachunki takie po 5 koła. A skrzynia nigdy już nie wróciła do dawnej sprawności. Jak dwa lata temu padł mi wsteczny powiedziałem sobie KONIEC. I teraz mam manuala.

Dodam że po pierwszej naprawie miałem robioną tylko skrzynie(ważne). Tego telepania już nie było. Ale skrzynka już nie chodziła tak fajnie.Cały czas był problem ze zmianą biegów. Często skrzynia robiła to przy maks obrotach. Zdarzało się że jechałem 80 na ostatnim biegu a tu nagle redukcja na dwójkę przy obrotach prawie 5000!!!!.

Jedyne w czym mogę pomóc to dać ci namiar na gościa który zrobi fachowo i tanio przekładkę. A jak jesteś uparty na AUTOMATA to szukaj nowej (sprawna uzywka) nie naprawiaj. Polscy spece się na Automatach nie znają. Wiedzą tylko jak wydrzeć kasę. Części jakieś mam jakby co PW.
Ziarek
Nowy T4

12
Tematy: 0
Model:
Auto: WESTFALIA
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Ziarek »

Witam panowie
Mam taki sam problem z telepaniem autka przy przejściu na 4 bieg oczywiście w automacie( auto z 2002roku 2,5TDI 102KM)
Pojechałem do znajomego mechanika który podłączył komputer i stwierdził uszkodzony przepływomierz i wtrysk sterujący.
Po wymianie przepływomierza drgania skrzyni były sporadyczne, więc przed wymianą wtrysków dolałem środek do czyszczenia
wtrysków i wszystko ustało.Po tym całym zabiegu i dolaniu już czystego ON samochód dymi czyli nie pomogło a drgania powróciły ale sporadycznie,także więc podejrzewam że przyczyną drgań jest to że komputer dostaje złe dane i z silnika i nie może zsynchronizować skrzyni, ale napisze o tym po wymianie wtrysków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ przeniesienia napędu”