Jako nowy użytkownik forum zacznę od:
Witam wszystkich forumowiczów oraz administratorów i proszę o pomoc w poruszeniu mojego pojazdu z podjazdu.
Pojazd to VW T4, 2.4 Diesel, silnik AAB, przebieg 310.000 km i skrzynia automatyczna więc utrudnione holowanie.
Nie mam zbyt dużej wiedzy ani wprawy mechanicznej.
Kupiłem go 2 tygodnie temu i od razu po zakupie wymieniono filtr powietrza, olej i filtr oleju, kompletny rozrząd wraz z paskiem do pompy paliwa. Przejechałem nim 2000 kilometrów w 2 tygodnie. Nie było najmniejszego problemu z odpalaniem ani nic co by zwiastowało awarię. Dziś rano nie udało mi się go odpalić, elektryka sprawuje się poprawnie, rozrusznik kręci i paliwo oczywiście jest. Po 30 minutach prób postanowiłem zajrzeć do filtra paliwa, filtr był w kiepskim stanie więc założyłem nowy po wcześniejszym zalaniu go paliwem. Nic się nie zmieniło, nadal nie mogę odpalić. Podczas pracy na rozruszniku widzę że paliwo porusza się w kierunku pompy, z tłumika wydobywają się kłęby dymu.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
2.4D AAB nie chce odpalić
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 311 razy
- Kontakt:
Re: 2.4D AAB nie chce odpalić
Sprawdź świece żarowe oraz bezpiecznik 50A, ten pod maską w takiej czarnej prostokątnej skrzyneczce. Sprawdzenia bezpiecznika nie ogranicz do kontroli…login to view the rest of this post
This topic has 16 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się