Witam,
wymieniałam całą stacyjkę w T4 Multivan z 2001 roku i wyskoczyła mi ta dużą sprężyna co jest pod stacyjką (kolumny Kierowniczej?).
Złożyliśmy to w ten sposób, że jeden od dołu trzymał kolumnę, a drugi kierownicą wcisnął tą sprężynę, następnie śruba od kierownicy i wszystko gra... I wtedy znalazłem coś takiego jak na fotkach.
Dodatkowo w tym filmie widać jak to zdejmuje od 2:40 i zakłada od 17:11
https://www.youtube.com/watch?v=kcql8QQ ... Volkswagen
Czy muszę to zakładać? Jaką pełni to funkcję? Facet na filmie odmierza jakąś odległość i nie wiem jaką i do czego.
Pozdrawiam
Sprężyna kolumny kierowniczej pod stacyjką - seegering
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
s.nestor
- Początkujący T4
- 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 19 razy
- Kontakt:
Sprężyna kolumny kierowniczej pod stacyjką - seegering
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2023, 21:38 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zdjęcia wstawiamy w formie załączników, tak aby nie zniknęły w przyszłośći
Powód: Zdjęcia wstawiamy w formie załączników, tak aby nie zniknęły w przyszłośći
-
Jurand507
- Początkujący T4
- 2
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Sprężyna kolumny kierowniczej pod stacyjką - seegering
To pierścień Segera (w tym przypadku zewnętrzny) - jego zadaniem jest zapobieganie przemieszczeniu się części na osiach (wałach, czopach). Jest on um…login to view the rest of this post
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
This topic has 4 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się