Nietypowy montaż kanapy

Bus jako dom – relacje z przebudowy, sprzęt, instalacje wodne i elektryczne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
czabaj
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 4
Model:
Auto: T4 1994 Multivan
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nietypowy montaż kanapy

Nieprzeczytany post autor: czabaj »

Czy ktoś z was przerabiał może temat montażu podwójnej kanapy pierwszego rzędu w drugim rzędzie?

W środku moja teczka wygląda tak: https://www.instagram.com/p/Bl0T7sDHwvT/

Po wywaleniu ściany grodziowej i zamianie przednich foteli na te z multivana została mi podwójna ławka w świetnym stanie. I zastanawiam się jak ją zamontować w drugim rzędzie tuż przed rozkładanym łóżkiem. Żeby po złożeniu oparcia łóżko rozkładało się nad nią.

Kilka faktów:
-Samochód jest zarejestrowany jako osobowy 5 miejscowy (mimo, że jak go kupowałem miał 3 miejsca z przodu i ścianę grodziową)
-Docelowo po montażu kanapy chce go przerejestrować na 4 osobowy. Ponoć w dół nie ma większego problemu.
-W podłodze nie mam żadnych gwintów. Zresztą nawet jak by były to i tak nie tam gdzie potrzebuje. Trzeba by się przewiercić przez podłogę i zastosować jakieś śruby i wzmocnienia od spodu. Tylko jakie? Chciałbym, żeby to nie tylko przeszło przegląd ale by przy ewentualnym dzwonie nie wyrwało fotela :) Ktoś z Was to przerabiał? Może ktoś z Was ma jakiś fajny pomysł.
-Mam gwinty do pasów bezpieczeństwa i udało mi się znaleźć na szrocie prawy pas.

Z góry dzięki za wszystkie pomysły.
Victus
Znawca T4

11
Tematy: 2
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 12 razy
otrzymal podziekowanie: 33 razy
Kontakt:

Re: Nietypowy montaż kanapy

Nieprzeczytany post autor: Victus »

Żaden diagnosta nie weźmie odpowiedzialności za montaż w nie fabrycznych miejscach.
czabaj
Początkujący T4

13
Tematy: 4
Model:
Auto: T4 1994 Multivan
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: czabaj »

Firmy, które przerabiają busy z dostawczych na osobowe, kampery, autobusy, specjalne, salonki itd. nie używają ani fabrycznych otworów (których w wielu przypadkach nie ma) ani fabrycznych kanap. Więc ta radykalna opinia jest dla mnie co najmniej mało wiarygodna ;)
Jabluszko
Znawca T4

16
Tematy: 19
Model:
Auto: LT
Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
podziekowal za post: 54 razy
otrzymal podziekowanie: 24 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Jabluszko »

Dokładnie tak jak piszesz. Firmy które się tym zajmują nie używają żadnych fabrycznych otworów, robią to tam gdzie akurat chcą, bądź tam gdzie klient wskaże palcem, następnie wystawiają papier i opisują że wszystkie prace zostały wykonane w sposób rzetelny itd. i zakitują od dołu jakąś masą. I diagnosta który się pod tym podpisuje nie ma nic do gadania ponieważ firma która się tym zajmuje "jest fachowcem i wie jak należy podejść do tematu". Pan diagnosta nie był przy montażu i nie ma rentgena w oczach.
I nie ma co więcej stwierdzać tylko wystawia swoje kwity i na tym tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „camper - dom na kołach”