Witam wszystkich!
Od niedawna stałem się właścicielem od dawna wymarzonej Caravelle Long 2.5tdi, auto jak to w Polsce nie idealne za nie małe pieniądze wymagające różnych napraw itp...
Mam problem i nie wiem jak to ugryźć.
1) 1/10 razy przy odpalaniu mryga panel klimatronica po paru mrygnięciach działa normalnie na to na chwile obecna nie zwracam uwagi.
2) nie ma reakcji tylnego wentylatora na zwiększanie obrotów na ciepłym czyli od 18do HI ,zaś jak włączę na LO to wentylator ten co jest z tyłu po prawej stronie reaguje na zmiane mocy nawiewu i czuć to na górnych nawiewach.
Zauważyłem nie duży wyciek z tylnej nagrzewnicy, właśnie dziś już zamówiłem kosztowała około 60zł
Moje pytanie jest następujące (gdyż jeszcze nie miałem możliwości wjechać na kanał) czy pod autem w tej obudowie gdzie znajduje się nagrzewnica jest jeszcze jeden wentylator odpowiedzialny za nawiew na nogi ,czy wszystko powinno być sterowane tym wentylatorem który znajduje się po prawej z tyłu???
Czy może macie jakiś pomysł, może mieliście taki sam problem????
Pozdrawiam !!! <bezradny>
Problem z nawiewem tył 2-strefowy KLIMATRONIC 2.5tdi 99rok
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Hubsondisco
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
-
grzesiex
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: Problem z nawiewem tył 2-strefowy KLIMATRONIC 2.5tdi 99r
Jest wentylator. Diagnozuj sprzętem diagnostycznym.
Wszystko jest na forum, polecam lekturę, nie znajdziesz odpowiedzi? Dopytuj w istniejących tematac…login to view the rest of this post
Wszystko jest na forum, polecam lekturę, nie znajdziesz odpowiedzi? Dopytuj w istniejących tematac…login to view the rest of this post
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się