Brak ładowania - dziwne objawy

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Mcdrive
Początkujący T4

10
Model:
Auto: Specjalny-Karetka
Kontakt:

Brak ładowania - dziwne objawy

Post autor: Mcdrive »

Witam, mam brak ładowania, ale kontrolka od ładowania tylko delikatnie się pali tak że to ciężko zauważyć, ładowania nie ma w ogóle,
na jak wyciągnę wtyczkę od wzbudzenia z alternatora to dalej tylko delikatnie się jarzy kontrolka.

na wtyczce od wzbudzenia przy odpalonym aucie jest tylko 6v, bardzo dziwne.

O co tu może chodzić?

dodam że to się stało gdy wyciągnąłem akumulator do innego auta, a wsadziłem na chwile żeby przestawić t4 mniejszy ale miał po innej stronie + więc musiałem trochę poszarpać kable żeby sięgnął, przy okazji też wyrwałem wtyczkę z pompy ABS ale ją włożyłem s powrotem.

Obstawiałem że szczotki się kończą bo tylko się jarzy lekko kontrolka ale skoro po odłączeniu wzbudzenia jest dalej to samo (nie zapala się normalnie kontrolka) to to jest coś innego.
szmaja
Początkujący T4

9
Model:
Auto: t4
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: Brak ładowania - dziwne objawy

Post autor: szmaja »

Odpalasz auto, przykładasz miernik do aku jak ma mniej niż 12,5V(to napięcie tzw. spoczynkowe) lub więcej jak 14,4 alternator do naprawy. Normalny prą…login to view the rest of this post

This topic has 64 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”