T4 2.5 TDI 97r problemy z licznikiem.

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pawel25
Nowy T4

8
Model:
Auto: Transporter
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

T4 2.5 TDI 97r problemy z licznikiem.

Post autor: pawel25 »

Witam. Kupiłem niedawno T4 i mam problem z zegarami.
1. Nie świeci się kontrolka od ładowania i co za tym idzie brak wzbudzenia ładowania, po przegazowaniu do ok. 2tys obr. wzbudza się ładowanie i jest ok. 14.2V na akumulatorze.
2. Po uruchomieniu silnika nie działają jednocześnie wskaźnik temperatury oraz paliwa lecz przy dłuższej jeździe niekiedy zaczynają działać i wskazują prawidłowo do momentu kiedy nie zgaszę silnika. Nie pomaga żadne ruszanie, stukanie w licznik.
3. Nieraz ale to rzadko zapala się kontrolka rezerwy i zaraz gaśnie.
4. Dodatkowo przy temp. minus 10st nie chciał ruszyć rozrusznik było słychać cyknięcie napięcie na akumulatorze było 12.5V. Po podładowaniu prostownikiem pali na dotyk ale temperatura jest dodatnia.
Od dwóch dni czytam forum i zrobił mi się taki mętlik w głowie że już nie wiem gdzie szukać. Może ktoś z doświadczonych kolegów podpowie co może być przyczyną czy zegary czy coś innego? Nr. moich zegarów to:7D0919862G. Proszę o podpowiedzi.
Dodam jeszcze że jak nie chciał odpalić to licznik kilometrów oraz zegarek był zresetowany jakby był odłączony akumulator.
Aezmo
Forumowicz T4

10
Model:
Auto: szukam kolejnej T4
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Re: T4 2.5 TDI 97r problemy z licznikiem.

Post autor: Aezmo »

pawel25 pisze:
2. Po uruchomieniu silnika nie działają jednocześnie wskaźnik temperatury oraz paliwa lecz przy dłuższej jeździe niekiedy zaczynają dzi
login to view the rest of this post

This topic has 14 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”