Witam
Przegladnalem posty ale nie ma historii podobnej do mojej.
Od wczoraj mam powazny problem ale opisze po kolei zeby Wam ulatwic zadanie:
- mam t4 2,4D z 94 roku, silniczek chodzil idealnie, zaro stukania, ladnie sie wkrecal, mial moc, nie jadl oleju i ladnie trzymal temperaturke, na mrozie zapalal w zasadzie od strzała
- stal jakies 5-6 dni, wczoraj wieczorem zaladowalem i chcialem jechac i lipa: nie chcial odpalic, za 10 razem jak mu dalem gazu to jakos zapalil, ale jechac nie chcial i jak puscilem gaz do gasl momentalnie. W koncu udalo sie jakos ruszyc ale byl glosny, myslalem ze stal na mrozie, pompa zimna itp, ale jak sie rozgrzal dalej byl glosny, nie ma mocy, na cieplym tez kiepsko pali i kopci, wydaje mi sie rowniez ze cos za mocno sie grzal
- dzis u mechanika rozebralismy troche: rozrzad wyglada dobrze (ale chyba trzeba jeszcze dokladniej przejrzec), paliwo jakies do pompy leci (probowalismy bezposrednio z baniaczka i tak samo)
Dzwiek jaki wydaje jest mniej wiecej taki:
http://kenobi1974.wrzuta.pl/film/0Kk2yF ... y_dzwiek_1
Mechanik stawia na pompe, ale gadalem przez tel z facetem od pomp i mowi ze malo prawdopodobne jest zeby tak z dnia na dzien padla... Jak mowilem do wczoraj autko chodzilo idealnie.
Z dnia na dzien: zle pali, nie ma mocy i stuka, klepie -2,4D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Z dnia na dzien: zle pali, nie ma mocy i stuka, klepie -
u mnie ten dźwięk powstał po przeskoczeniu paska rozrządu o trzy zęby, po pęknięciu rolki napinającej
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się