Jestem od niedawna w posiadaniu Multivana z 2000 roku (silnik 2.5 AHY). Auto ma jakiś rodzaj ogrzewania postojowego niestety nic więcej nie wiem. Pooglądałem auto od spodu i nie stwierdziłem nic charakterystycznego poza drugą nagrzewnicą. Na "wysokości' dolnego nawiewu za pasażerem i kierowcą mam pofalowaną podłogę, więc - z tego co wyczytałem na forum - nie mam suchego ogrzewania postojowego. Natomiast w w prawym przednim nadkolu, przed kołem mam mały tłumik. Niestety nie widzę gdzie dokładnie idzie bo wchodzi po spodnią osłonę silnika. Wygląda to tak:
ZDJĘCIE 1
ZDJĘCIE 2
Co ja mam w końcu zamontowane w Multiku ? ;) Dzwoniłem do ASO aby mi po VINie sprawdzili co mam zamontowane, ale niestety nie prowadzili tak dokładnych danych w tych rocznikach. Podejrzewam, że jet to dogrzewacz D3WZ, ale nie jestem pewien. Pół biedy bo coś jest, ale niestety nic nie chce grzać. Wciskam czerwony przycisk (ustawiam na 120 minut), coś "cyknie" pod siedzeniem, i nic kompletnie się nie dzieje :( Mam taki panel:
http://s30.photobucket.com/user/Alan_Ma ... 4.jpg.html
Od czego mam w ogóle zacząć...? Co radzicie ?
Jakie ogrzewanie mam zamontowane i dlaczego nie działa :)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Ka55ei
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: Multivan Atlantis
- podziekowal za post: 16 razy
- Kontakt:
Jakie ogrzewanie mam zamontowane i dlaczego nie działa :)
Ostatnio zmieniony 18 sie 2015, 22:39 przez Ka55ei, łącznie zmieniany 1 raz.
-
słowik
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Re: Jakie ogrzewanie mam zamontowane i dlaczego nie działa :
Zacznij od tego tematu http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=9&t=100
Na forum masz wszystko opisane,wystarczy poszperać i poczytać ;)…login to view the rest of this post
Na forum masz wszystko opisane,wystarczy poszperać i poczytać ;)…login to view the rest of this post
This topic has 16 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się