Ruda rocznikiem...
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Ruda rocznikiem...
Sluchajcie, jak to jest z ruda w t4 w rocznikach?
Wiem, ze ogromne znaczenie ma fakt, czy pierwszy wlasciciel zamawial opcje "dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne" ktore jest w cennikach np californi.
Ogladalem dzis trzy exclusivy, dwa z nich w dobrym stanie sprzed 2000, trzeci mocno zgnily z 2003. Kumpel ma 2001 i jego wydaje sie bardziej podatna niz moja z 1992...
Jak to jest? W prospekcie exclusiva 2001 wyczytalem, ze auto jest czesciowo ocynkowane. Myslalem, ze wszystko... I badz tu madry...
Wiem, ze ogromne znaczenie ma fakt, czy pierwszy wlasciciel zamawial opcje "dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne" ktore jest w cennikach np californi.
Ogladalem dzis trzy exclusivy, dwa z nich w dobrym stanie sprzed 2000, trzeci mocno zgnily z 2003. Kumpel ma 2001 i jego wydaje sie bardziej podatna niz moja z 1992...
Jak to jest? W prospekcie exclusiva 2001 wyczytalem, ze auto jest czesciowo ocynkowane. Myslalem, ze wszystko... I badz tu madry...
-
rafwlkp
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: Ruda rocznikiem...
Ja bym nie poszukiwał innych wyjaśnień niż to, gdzie dane auto jeździło. Oglądałem T4 całe życie jeżdżące na południu Francji, absolutny oryginał bez grama rdzy. T4 pochodzenia niemieckiego mają już gorzej z powodu ilości soli na drogach, klimatu, itp. Choć chyba jest jeden najważniejszy wyznacznik korozji w każdym pojeździe: jak dbasz tak masz.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
rafwlkp pisze:Ja bym nie poszukiwał innych wyjaśnień niż to, gdzie dane auto jeździło. Oglądałem T4 całe życie jeżdżące na południu Francji, absolutny oryginał bez grama rdzy. T4 pochodzenia niemieckiego mają już gorzej z powodu ilości soli na drogach, klimatu, itp. Choć chyba jest jeden najważniejszy wyznacznik korozji w każdym pojeździe: jak dbasz tak masz.
Coś w tym jest. Ja mam cze3sto doczynienia z t4 jeżdżącymi po Szwecji i te są często blacharsko w dużo gorszym stanie niż te z kraju a mają przebiegi 200-300 tysięcy. Exclusive powinien być lux bo to przeciez auto wakacyjne.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
to zalezy gdzie byl trzymany...
zazwyczaj niestety zimuja na ulicy, bo sa wysokie i nie wejda do kazdego garazu..
potwierdzam sol na niemieckich drogach, na polskich tak samo, sypie sie na potege, szczegolnie A2, nawet gdy nie potrzeba
czyli generalnie nie zauwazono zaleznosci rocznikowych..
zazwyczaj niestety zimuja na ulicy, bo sa wysokie i nie wejda do kazdego garazu..
potwierdzam sol na niemieckich drogach, na polskich tak samo, sypie sie na potege, szczegolnie A2, nawet gdy nie potrzeba
czyli generalnie nie zauwazono zaleznosci rocznikowych..
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Ponoć od 1999 roku VW zaczął malować swoje auta ekologicznymi lakierami wodnymi a te dają gorszą ochronę antykorozyjną niż używane wcześniej farby.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Stary temat ale warto dodać tez iż auta z nadmoskich rejonów też ruda szybciej łapie niz te które na codzień użytkowane są daleko od morza...
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Nie ma większej ilości sypanej soli niż w dużych miastach. To co się dzieje w Wa-wie to jest masakra.
-
dom80
- Aktywny T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: VW T4 transporter
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Witam.
Dodam z info blacharza że do 1999 roku jednak lepiej się trzymają blacharsko i lakierniczo niż po 1999roku. Zajmuje się lakiernictwem od lat. To takie jego spostrzeżenie.
Dodam z info blacharza że do 1999 roku jednak lepiej się trzymają blacharsko i lakierniczo niż po 1999roku. Zajmuje się lakiernictwem od lat. To takie jego spostrzeżenie.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ekologia ma z tym związek i lakiery wodne jakie zaczęto stosować w późniejszych rocznikach
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Lakiery lakierami, blacha tez jest wazna. To jak jest zabezpieczona, jak zgrzewana jak gieta. No i jej grubosc.
T4 wypada fantastycznie na tle calej reszty.
T4 wypada fantastycznie na tle calej reszty.