Witam!!!
W moim t4 dziś zaczeło się dziać coś dziwnego. Otóż z rana było wszystko ok. Wieczorem wsiadam i podczas jazdy nagle zaczynają mi się tak jakby żarzyć kierunki (kontrolki i lampy) oraz zapalają się kontrolki od płynu chłodniczego i ciśnienia oleju. Zaczął też chwilę buczeć ale przestał i kontrolka palą się stale. Gdy wyłączyłem nawiew ustało na moment i zaczeło znowu. Dodam że jest to t4 94r z najprostszym silnikiem 1.9D. Proszę o jakąś rade od czego zacząć to sprawdzać i co ewentualnie przejrzeć jako pierwsze. (Podstawy elektryki znam więc myślę że z drobnymi wskazówkami sobie poradzę)
Pozdrawiam
kompletna wariacja elektryki w t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mymon
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 mixt
- Kontakt:
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: kompletna wariacja elektryki w t4
Popraw wszystkie masy, również pooglądaj wszystkie przypięte kabelki do złącza masowego w okolicy skrzynki bezpieczników.
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
albo regulator napiecia ja taki przypadek miałem w bmw żony takie cuda na kiju były
-
daxo
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Miałem przepaloną masę,czyli przewód łączący silnik z karoserią ,wszystkie kontrolki szalały i zdziwiłem się skąd mam pełen bak paliwa ,sprawdz może to