Odcina traci moc
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
elektro76
- Last active: -
Odcina traci moc
Witam,moje auto to caravelle z 1999 z silnikiem 2,5 88 km z zamontowanym intercoolerem i z chipem moc okolo 130 km(ja tego nie montowałem). Problem jest taki ,czasami co jakis czas ostatnio wczoraj wcześniej dwa tyg temu ,podczas jazdy przekraczając prędkość 120 km odcina tak jakby zabrakło paliwa gdy popuszczę do 120 jest ok,tak samo na wzniesieniu i tak z 10 15 min potem przechodzi i jest ok,filtr wymieniony,pompa po reg. podobno nastawnik bo falowal na wolnych ale znajomy ustawil zaplon (po swojemu) i juz nie faluje ,podobno tez jakis wtrysk leje .Bylem u kilku specjalistów niby i niby wszystko ok, a wczoraj zas zaczął przerywać
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Odcina traci moc
Szukaj-szukaj...... to na prawdę nie boli, jest wszystko opisane na forum dokładnie.Po pierwsze podpiąć pod kompa sprawdzić błędy.
-
elektro76
Tu akurat boli,nic nie znalazłem a znawcy radzą trzeba sprawdzić wszystko albo piszą szukaj to nie boli,jeden mądrzejszy od drugiego
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
tu nie ma co gdybać tylko trzeba zrobić kompleksową diagnozę VAGiem,
z opisu wygląda jak przeładowywanie turbiny, ale jak wyżej to tylko gdybanie, bo powodów może być kilka
z opisu wygląda jak przeładowywanie turbiny, ale jak wyżej to tylko gdybanie, bo powodów może być kilka
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
jak nie masz dostepu do komutera to sprawdź wszystkie wężyki podciśnieniowe przy silniku.
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Ja ostatnio miałem podobnie (ACV) tzn. po osiągnięciu 120km/h auto traciło moc. Z tym że nie całkiem a tak jakbym się przesiadł do 1.9d. Wystarczyło się zatrzymać zgasić zapalić i było ok. wymieniłem olej i filtr powietrza (pora i tak nadeszła). I przy okazji przeglądu okazało się że spadł wężyk z gruszki od Tutrbo. Ten po IC. Założyłem i jest OK. Ale radzę się zainteresować przepływką.elektro76 pisze:Witam,moje auto to caravelle z 1999 z silnikiem 2,5 88 km z zamontowanym intercoolerem i z chipem moc okolo 130 km(ja tego nie montowałem). Problem jest taki ,czasami co jakis czas ostatnio wczoraj wcześniej dwa tyg temu ,podczas jazdy przekraczając prędkość 120 km odcina tak jakby zabrakło paliwa gdy popuszczę do 120 jest ok,tak samo na wzniesieniu i tak z 10 15 min potem przechodzi i jest ok,filtr wymieniony,pompa po reg. podobno nastawnik bo falowal na wolnych ale znajomy ustawil zaplon (po swojemu) i juz nie faluje ,podobno tez jakis wtrysk leje .Bylem u kilku specjalistów niby i niby wszystko ok, a wczoraj zas zaczął przerywać