Kontrolka oleju- coś innego..

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Negral
Początkujący T4

14
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Kontrolka oleju- coś innego..

Post autor: Negral »

Witam na pocztku chciałem zaznaczyc ze uzyłem opcji"szukaj" i przeczytałem wszystkie posty jakie udało mi sie znalesc ale nie znalazłem podobnego problemu <36> Sprawa ma sie nastepujaca mam T4 97r 1.9TD po odpaleniu silnika miga kontrolka oleju i nie ma ładowania, ale po dodaniu gazu do ok 2000obr. wszystko wraca do normy tz działa ładowanie, kontrolka nie miga nawet na wolnych obrotach. Historia sie powtarza po kolejnym zgaszeniu i odpaleniu silnika <zastrzelę> i tez lekka przegazowka i wszystko wraca do normy. wiem ze to cos z alternatorem ale dlaczego po przegazowaniu nawet na wolnych orotach wszystko jest ok ?
KrzySieK
Znawca T4

15
Model:
Auto: Transporter Looong
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 18 razy
Kontakt:

Re: Kontrolka oleju- coś innego..

Post autor: KrzySieK »

Kończą Ci się szczotki w alternatorze i tak będzie, bo końcem szczotek trze o komutator, jak przygazujesz to załapie i ładuje <38>

This topic has 35 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”