Znaleziono 193 wyniki

Return

autor: Sterciu
01 cze 2014, 12:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Spalanie w T4 151km a 102 km

U mnie osiagnąc wynik na poziomie 6.0-6.5l/100km w trasie to nie jest nic nadzwyczajnego , wystarczy jechac z prędkosciami do 100km/h , aby osiagnąc wynik w okolicy 6.0l to wystarczy obniżyć prędkośc do 80~90km/h :D. Ale jak juz się przybutuje i jedzie z prędkosciami 110~120km/h to 7.5~8.0l/100km tr...
16 kwie 2014, 0:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fajne gumy na lato

Przczytaj tutaj , mozna się nawet z tym zgodzic w ostatecznosci :D. Zwłaszcza ostatni podpunkt na samym dole artykulu. http://blog.pclab.pl/focus/Jakie.opony.kupić.do.samochodu.Jakie.na.zimę.a.jakie.na.lato,268 Opony świetnie wypadające w testach, ale gorzej w rzeczywistości? To niestety możliwe. Od...
23 gru 2012, 0:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oleje silnikowe

Pewnie masz naklejkę oryginalną taka czarną z normą oleju ?? Jezeli tak to masz taką normę na tej naklejce: VW 506 00 - Norma do silników Diesla z przedłużonym okresem między wymianami. Ja mam tez naklejkę z normą 506 00 na pasie przednim. Ostatnio robiłem zmianę oleju i zalałem swojego olejem Amsol...
16 gru 2018, 0:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opony zimowe -Wasze testy , opinie , spostrzeżenia

Rozważ jeszcze Vredestein`a Snowtrac 5 , osobiście przerzucam się z zimowych nokianów na nie w autach gdzie juz musze opony zmienic , choc w tym roku kupilem tez ale to bardziej na probe Semperity Speed-Grip 3 i jak narazie na drogi bez sniegu są ok.
04 sty 2019, 0:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaka opona na felgę 16

Jeżdzę na 215/60/16 99H w lecie i jazda na takich kapciach to przyjemność , jak zakladam zimowe 195/70/15C to jest masakra jakas. Na XL się fajnie jezdzi , miękko , na zimowych C mam wrazenie ze auto na nierownościach zaczyna bardziej trzeszczec ze starości :D. Ogólnie... zakladaj 215/60/16 xl bez z...
02 paź 2013, 22:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Osłona pod silnik

bez przesady , mialem w niejednym aucie plastykowe zamienniki oslon i jakoś zadna nie połamała się jezdząc w zimie , jak ktos po wystających pustakach , wystajacych korzeniach scietych drzew jezdzi to zadna nawt blaszana oslona nie wytrzyma takich spotkań. W sprinterze plastykowa nie oryginalna oslo...
09 mar 2021, 23:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fajne Klajne Spicegreen Short Body

Ja to juz się pogubiłem w tych Kubkowych teczwórkach , nie przeglądałem dawno tego działu i zatrzymalem się na granatowej t4 :D ,a tu widzę jest juz nowa , gratuluje kolejnego nabytku w takim razie , troche spóznione ale co tam :P
16 kwie 2012, 22:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Ja bym szybciej postawil na nadpalone styki w przełaczniku kierunkow/drogowych. Dzis po montazu przekazników w smarcie miałem podobny problem , ale tam juz manetka styki miala ponadpalane. Musiałem przelacznik rozebrac i go zreanimować , wyczyscic styki , zimne luty poprawić i działa narazie jak now...
16 kwie 2012, 22:12
Jump to forum
Jump to topic

Nie , tak ma nie byc , bez przekaznika swiatła nie powinny świecic. Czy plus pociagłes z akumulatora pod styk 30 dając po drodze oprawkę z bezpiecznikiem ?? Czy mase pod nadwozie połaczyłes ze styku 86 ?? Czy przewód idący z manetki kierunkowskazów do skrzynki centralnej koloru zóltego przeciełes i ...
16 kwie 2012, 22:42
Jump to forum
Jump to topic

Musi wszystko działac , jest to metoda którą wiekszosc osób na forum ma w ten sposób podłączone przekazniki i dziala wszystko jak nalezy. Jedyny skutek uboczny to moze byc taki jak mariuszgim opisal. Czasem jest tak ze w chwili wlączenie wlącznikiem na swiatła pozycyjne mogą mijania się odrazu włącz...
17 kwie 2012, 9:39
Jump to forum
Jump to topic

A sprawdziłes czy zmienia się napięcie na tych kablach idących z manetek do centralki , na zółtym i białym ? Czy jak włączysz swiatla mijania to na zółtym jest prąd ?? na białym wtedy nie powinno byc prądu. Jak przełączysz na swiatła drogowe to wtedy na białym powinien być prąd a na zółtym go nie po...
17 kwie 2012, 15:17
Jump to forum
Jump to topic

Więc masz cos nie tak z przelacznikiem najprawdopodobniej....
19 lis 2022, 15:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubi

Mija dziś 12 lat odkąd stałem się właścicielem t4 ACV w holenderce, wtedy wsumie nie był to do końca planowany zakup , starzy forumowicze pamiętają czym jeżdziłem i mówiłem ze t4 nie kupie nigdy :D. Czas zweryfikował jednak wszystko ;-) , do dziś ta sama teczwórka stoi pod domem , jak ją kupowałem m...
28 lis 2022, 21:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Co to za lampy?

To są chińskie lampy, jakies badziewie "tjuninkowe"... znajomy miał takie w swojej t4 , kupił auto razem z tymi lampami , zwykłego transportera blaszaka... Brzydszych lamp chyba nie ma...
07 maja 2023, 19:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zmiana podświetlenia w liczniku niebieskim na białe

Diody zmienione na białe , wymieniłem na biały zimny 6000K, do tego wymiany rezystorów na takie 4,7K Ohm i jest ok , po ściemnieniu na ściemniaczu około 60% w dół jest idealnie. Przy okazji trafił też taki wyświetlacz kolorowy jak u SO...T4 , więcej zabawy było z wyświetlaczem jak z diodami. Wyświet...
25 paź 2013, 23:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 tdi 151KM czy były takie wersje ?

Notri, a czego kolega koooosmo ma wrzucic zdjęcia , silnika czy rantu ?? ;)
05 lip 2018, 20:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wieszak na koło zapasowe

Ja mam juz od dawna opuszczone jak najniżej , na pierwszych otworach od gory bo mi 205/65/15c juz nie chciało wejśc jak bylo na środkowych otworach jak w przypadku 195/70/15c. Kiedys wydaje mi się ze wkladałem 225/60/16 i na siłę wlazła z mocnym ugięciem się opony przy skręcaniu , a teraz 215/60/16 ...