Grzałka jest zamontowana w bloku silnika, sterowanie w nowszych wersjach jest z smartfona nawet. Dodatkowo możesz zamontować mini prostownik do tego. Zazwyczaj to firma DEFA. Kabel w IC kosztuje około 250zł nowy.
Prostownik:
https://www.defa.com/product/chargerkit-1205-flex/
Kabel ma indeks: 460785
Znaleziono 22 wyniki
- 14 mar 2022, 17:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak komunikacji z ECU 2.4 AAB
Moja caravell rocznik 93 '' silnik AAB ECU brak .to stara konstrukcja motoru z wtryskiem pośrednim (wstępna komora spalania ) prawie brak elektroniki
- 14 mar 2022, 18:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Nieslawek. T4 pisze:Jest w tym modelu ?
- 14 mar 2022, 14:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Ale jakie ECU w 2,4 AAB ?
- 01 cze 2022, 10:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak zasilania na elektrozawór pompy
Stawiam że padła elektronika sterująca tym zaworem albo przestał się kumać immo (czarna skrzyneczka koło zegarów) z tym sterownikiem. Najprostsza i chyba jedyna skuteczna metoda to demontaż tego pudełeczka nad zaworem i podawanie na zwór napięcia po stacyjce. Ponieważ tam są dwie śruby zrywane (chyb...
- 01 cze 2022, 15:41
- Jump to forum
- Jump to topic
O tej sprawie nie mam bladego pojęcia i nie pomogę, bo kupiłem Teczkę bez tego sterownika, a cewkę i centralkę immo wywaliłem przy ostatnim grzebaniu przy zegarach. Miałem sterownik z innej pompy wtryskowej, ale że kluczyki mam zwykłe i dodatkowo za głupi jestem w elektronach więc odpuściłem zabawę ...
- 01 cze 2022, 15:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Na jaki czujnik? Ja mówię o tym co na fotce. W środku jest dosyć skomplikowany układ elektroniczny, który podaje plusa na zawór paliwowy jeśli dostanie prawidłowy sygnał z centralki immo. To znaczy jeśli cewka immo wokół stacyjki wykryje właściwy kluczyk. Ja proponuje zdemontować tę skrzynkę (rozwie...
- 03 cze 2022, 0:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Mialem motor 2,4D ale nie mialem tego ustrojstwa. Chyba 1,9 tez czasami to ma.
Jesli na pewno to szwankuje i nie mozna tego reanimowac to po prostu to zdemontuj. Imo odinstaluj,wlasnie ale skad,przeciez 2,4 nie ma ECU. Cewka potrzebuje zasilania i bedzie auto hulac.
Jesli na pewno to szwankuje i nie mozna tego reanimowac to po prostu to zdemontuj. Imo odinstaluj,wlasnie ale skad,przeciez 2,4 nie ma ECU. Cewka potrzebuje zasilania i bedzie auto hulac.
- 05 cze 2022, 0:44
- Jump to forum
- Jump to topic
To dobrze. To prosta budowa silnika. Trochę prostej elektyki razem z motorem. Minus u mniej był od silnika, a na czupku cewki przykrecany na małą nakrętke biegun dodatni. Dołożenie tam immo komplikuje sprawę ,dlatego ja zaczyna nam to szwankowac i wiemy ze to na pewno te ustrojstwo to się tego pozby...
- 06 cze 2022, 20:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Według Wiki to jest tak jak na dolnym obrazku. N109 to zawór paliwowy, J366 to elektronika na tym zaworze (ma swoją własną masę), a J362 to immo. Czyli J366 puszcza plusa na N109 tyko jak z J362 przyjdzie właściwy sygnał i nie bardzo wierzę, żeby tak skomplikowany układ elektroniczny potrzebował do ...
- 01 paź 2023, 18:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nie działa centralny zamk. Caravela 97r.
Może być też kierowcy. Pozostałe z tego co pamiętam to tzw slave, a z przodu są mastery. Ale nie wiem na pewno, bo już dawno w tym u siebie nie grzebałem
- 30 wrz 2023, 20:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nie działa centralny zamk. Caravela 97r.
Może być uszkodzony, zalany np. silniczek drzwi pasażera
- 05 kwie 2022, 21:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony do auta wakacyjnego
Ja bym poradził łańcuchy śniegowe i coś do ponoszenia auta za koło (coś = pas z zaczepem o felgę + jakiś lewarek). Najlepsze opony Ci nie pomogą jak się zabuksujesz jednym kołem i zrobisz tym kołem dołek w błocie. Ale wystarczy wtedy podnieść to koło, wypełnić dziurę kamieniami i/lub patykami, opuśc...
- 07 kwie 2022, 6:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony do auta wakacyjnego
U mnie teczka jeździć właściwie na co dzień ale w sezonie letnim to głównie nasz domek na kółkach. Szukając opon letnich na poprzedni sezon mając na uwadze nasze dzikie noclegi gdzie czasami bywa różnie z drogą dojazdową ( np po ulewie w nocy) zakupiłem kormorany vanpro B2 i po całym ubiegłorocznym ...
- 20 kwie 2022, 21:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony A/T do T4
Ja mam u siebie ale na 16 ach 225 70 16 Cooper Discoverer AT3 4s https://i.ibb.co/b7nj4zM/20211229-125908.jpg Przy wiekszych predkosciach w zakretach - śliskie! Ten rozmiar miesci sie w tylnym nadkolu po zastosowaniu 30mm podkładek pod sprezyny. U mnie spalanie w trasie wzrosło i jest wieksze niz ja...
- 30 gru 2023, 9:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schowek pasażera - przeróbka
Mówisz i masz:Probe041 pisze:Przerabiał, poszukaj na forum poradnika kolegi rafflex
https://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=16&t=7184
- 28 gru 2023, 21:08
- Jump to forum
- Jump to topic
- 28 gru 2023, 20:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schowek pasażera - przeróbka
Przerabiał, poszukaj na forum poradnika kolegi rafflex
- 06 mar 2022, 19:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zaworek filtra paliwa jaki kierunek ? Silnik 2.4
Tak jak na zdjęciu jest poprawnie, a strzałka ma być w stronę zbiornika. W każdym vw niebiesko oznaczony przewód paliwowy to powrót.
- 06 mar 2022, 9:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zaworek filtra paliwa jaki kierunek ? Silnik 2.4
Zgodnie z kierunkiem przepływu paliwa, znaczy od strony silnika do zbiornika.
- 17 mar 2022, 19:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravella AAB 2.4 problem z odpalaniem po nocy
Są tylko dwa sposoby na sprawdzenie świecy, a tylko jeden na 100% pewny. Pierwszy to sprawdzenie ile amper pobiera świeca - sprawna 10A, drugi i jedyny na 100% to wykręcenie świecy i podłączenie na krótko obserwując czy nagrzewa się cała i i czy robi to na maksa czyli robi sie wręcz biała. Wszelki i...
- 20 sie 2022, 21:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak mocy silnik 2.5 ACV
Błąd złego kąta wtrysku. Do dalszej konkretnej odpowiedzi potrzebna głębsza diagnoza czyli odczyty z grupy 000 i 004. Niestety błąd z szerokim spektrum usterek. Może być zarówno żle ustawiony kąt ( przeskoczył pasek pompy, rolka napinająca padła itp. ), jak i uszkodzony zawór N108 w pompie odpowiedz...