Znaleziono 10 wyników

Return

autor: rafflex
22 wrz 2015, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

[MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD

Wymiana małych zacisków hamulcowych (tarcze 282mm) na duże zaciski hamulcowe (tarcze 313mm) na przykładzie VW T4 po lifcie rok 2000 długi przód, silnik ACV. man_00.jpg man_01.jpg Zebrałem informacje dzięki nieocenionej pomocy naszych kolegów: chemik211, Probe041, dariuspolo, barti87, i innych, któr...
autor: mikoli
06 wrz 2010, 11:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Zamierzam kupić całego dawce po dachu albo innej przygodzie, będzie to golf albo passat. Co będzie mi potrzebne ponad to co wydłubię z dawcy Miska oleju + smok pompy oleju z silnika 1.9 D/TD z T4, wskazane by było też założyć podstawę filtra oleju z T4 1.9TD (ale obejdzie się bez tego, mieści się n...
autor: Viking
07 cze 2010, 11:23
Jump to forum
Jump to topic

swap TD -> TDI

Miałem ABL, włożyłem 1Z Przede wszystkim : Wielkie podziękowania dla Mikoli i Muchastd z BF za wsparcie duchowe i konkretną merytoryczną pomoc i wiedzę. Napiszę w skrócie : Mechanicznie plug and play, jeśli miałeś wcześniej td, to masz właściwy kolektor, osprzęt, pompę oleju, miskę itd :-) Swap stos...
autor: Probe041
13 lip 2013, 10:31
Jump to forum
Jump to topic

Coś dla desperatów :D
Mocowanie potencjometru T4 2.5TDI 7D0721531 52zł
Pedał gazu z 2.5 TDI 7D1721509 180zł
http://www.vwt4forum.co.uk/showthread.php?t=247443

Nie liczyłbym na to, że pedał podejdzie z Golfa 3. Z toledo nie pasował a numery mają prawie takie same w etce
13 lip 2013, 12:03
Jump to forum
Jump to topic

Owszem, dlatego numery części podane przeze mnie są inne :) A idea czy angol czy europejczyk jest ta sama :)
17 lip 2013, 21:52
Jump to forum
Jump to topic

Dla mnie pedał gazu a potencjometr to 2 różne rzeczy, tak gwoli ścisłości No fakt troszkę pokręciłem, ale posta prze edytowałem i chyba bardziej czytelny :) Jak najbardziej <england> Koledze przemekcrx radzę kupić potencjometr od 1Z zamiast sobie rzucać kłody pod nogi no ale jak kto lubi :D
autor: mikoli
17 lip 2013, 21:40
Jump to forum
Jump to topic

Probe041 pisze:
Dla mnie pedał gazu a potencjometr to 2 różne rzeczy, tak gwoli ścisłości :)
No fakt troszkę pokręciłem, ale posta prze edytowałem i chyba bardziej czytelny :)
18 lis 2022, 17:10
Jump to forum
Jump to topic

Plug n play wchodzi to turbo i pasuje nawet rura do zasysu do filtra, reszta przewodów też ale musiałbyś napisać do kolegi szczepek76. Jeździł na takim turbo u siebie.
27 gru 2023, 19:44
Jump to forum
Jump to topic

Najważniejszy jest wężyk z chłodnicy do zbiorniczka. Ja mam wpięte odpowietrzenie z przedniego króćca głowicy i nic się nie dzieje a w sumie on i tak żadnej roli przy tym pochyleniu nie spełnia. Najważniejsze to dobrze odpowietrzyć układ a najlepiej to napełniać go próżniowo i problemu żadnego nie b...