Znaleziono 14 wyników
- 01 lut 2021, 10:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 - budyń pod korkiem OIL
chłodnica oleju? jesli LPG, reduktor? szajsowny olej w silniku? jeśli płynu nie ubywa raczej nie powinieneś się przejmować, moja benzyna, jeżdżąc po mieście na krótkich dystansach w zimę ma podobnie, co jakis czas czyszczę to i tyle dodatkowo sprawdziłbym cała odmę, bo jesli jest podobnie i nie daj ...
- 01 lut 2021, 11:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Typowe zimowe objawy jazdy na zimnym silniku, jak olej i płyn ok, to wyczyścić i jazda.
- 01 lut 2021, 13:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Najważniejsze że silnik równo pracuje. Reszta dolegliwości są opisane na forum. Ogrzewanie rozłożone na części pierwsze, także z silnikiem VR6. W razie problemów dawaj znać.
- 31 sty 2021, 13:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 - temperatura pracy
Pewnie taka sama jak każdego innego benzyniaka. U mnie na wskaźniku stoi równo na 90stopni. W Vagu 87^.
- 03 lut 2021, 19:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 AES - odma - potrzebny rysunek poglądowy
masz wszystko w etk-a -----> https://nemigaparts.com/pl/cat_spares/e ... /tr/169/1/
- 03 lut 2021, 21:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 AES - odma - potrzebny rysunek poglądowy
https://t4-wiki.de/wiki/Kurbelgeh%C3%A4 ... C3%BCftung. Sorry ale u siebie nigdy tego nie czyściłem. Co u ciebie się dzieje że musisz to czyścić.
- 04 lut 2021, 21:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Nie aż tak ,ale mam u siebie podobnie 2.5ACU. Szukałem również przyczyny a jedna z nich to kiepski olej ;)
Olej czysty ( nie ubywa i nie przybywa) i wszystko jest w porządku.
Olej czysty ( nie ubywa i nie przybywa) i wszystko jest w porządku.
- 17 mar 2021, 7:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)
Przekaźnik J299 znajduje się u góry nad listwą bezpiecznikową i ma na korpusie numer 53. W AES były dwie opcje podania plusa na ten przekaźnik albo S130 - /30 Amper / ( również u góry nad listwą bezpiecznikową) albo SA1 /50 Amper/ ten z kolei znajduje się w listwie bezpiecznikowej pod maską obok aku...
- 17 mar 2021, 8:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)
Przekaźnik J299 znajduje się nad skrzynką bezpieczników nr 53 miejsce 15. https://t4-wiki.de/wiki/Relais . Natomiast bezpiecznik SA1 lub S130, pytanie który Ty masz. SA1 jest koło akumulatora https://t4-wiki.de/wiki/Datei:Elektrik_Sicherungen_Motorraum.jpg , a S130 nad skrzynką bezpieczników. Bezpie...
- 07 sie 2019, 22:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 wykaz bezpieczników.
bigos1966, dziękuję za wyjaśnienie.
W ramach wdzięczności za pomoc, załączam zbiorczy wykaz bezpieczników wymienionych w tym wątku.
Sformatowany do A4, po wydrukowaniu można złożyć na pół, zalaminować i wrzucić do schowka.
W ramach wdzięczności za pomoc, załączam zbiorczy wykaz bezpieczników wymienionych w tym wątku.
Sformatowany do A4, po wydrukowaniu można złożyć na pół, zalaminować i wrzucić do schowka.
- 06 paź 2018, 21:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 2001 2.5 TDi Climatronic nie grzeje z przodu
Dzisiaj zdjąłem deskę i dobrałem się do nagrzewnicy. Po piance na klapkach zostało tylko wspomnienie, nie ma szans tego wydmuchać, trzeba rozbierać deskę i wyczyścić no i żeby zrobić nowe gąbki też się nie da bez rozbierania nagrzewnicy. Przy okazji zrobiłem klapkę od zamykania obiegu zamkniętego , ...
- 08 lut 2021, 12:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż kierownicy
Ostatnio tez montowałem kierownice nie ma az takiego problemu. Oprócz sprężyny musisz miec jeszcze plastikowa tuleje i podkładkę stalowa ktora blokuje sprężynę -jest ona bardzo wazna a znowu tuleja utrzymuje poprawny dystans kierownicy od plastików- ja nie miałem tej tuleji i kierownica tarła o plas...
- 08 lut 2021, 19:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż kierownicy
Jak bedziesz napinal tak jak pisalem przez klucz oczkowy lub cos podobnego i skrecał sruba mocujaca kierownice to nie bedzie uciekac wrecz przeciwnie bedzie ja wyciagac a podkładka zablokuje to wszystko w odpowiedniej pozycji czyli jak sprezyna juz bedzie scisnieta. U mnie poszlo bez problemu
- 28 wrz 2022, 21:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 nie odpala.
Spadła wsuwka jednak :)