Witaj.
Jak dla mnie to stuka vacum pompa. Stukanie ustaje po kilkakrotnym naciśnięciu hamulca?
Znaleziono 15 wyników
- 18 sty 2012, 10:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: głuche dzwięki w silniku
100% Vacum, popychacz inaczej stuka, bardziej w rytm pracy silnika <38>
- 04 lut 2012, 17:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: końcówki drążka a kierownica
Nie ruszaj kiery, pojedź na geometrię to ustawią na wprost ;)
Jak zablokujesz kierownicę na wyprostowanych kołach to jest na wprost czy też krzywo?
Swoją drogą mechanik mógł policzyć ile razy wykręcił stare drążki to byś nie miał teraz problemu
Jak zablokujesz kierownicę na wyprostowanych kołach to jest na wprost czy też krzywo?
Swoją drogą mechanik mógł policzyć ile razy wykręcił stare drążki to byś nie miał teraz problemu
- 04 lut 2012, 17:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Wydaj mi się, że najszybciej będzie odkręcić kierownicę i przestawić.
- 04 lut 2012, 20:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Po ustawieniu zbieżności kierownica sama wróci na swoje miejsce i bez jej odkręcania.
- 04 lut 2012, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Dlatego napisałem o geometrii, przerabiałem to samo i ustawienie zbieżności nie pomogło.
Jak ktoś chce też poczytać
http://www.mototechnika.republika.pl/pl ... etria.html
Ale jednak u mnie nie było aż takiej dużej różnicy jak u Ciebie.
Jak ktoś chce też poczytać
http://www.mototechnika.republika.pl/pl ... etria.html
Ale jednak u mnie nie było aż takiej dużej różnicy jak u Ciebie.
- 04 lut 2012, 21:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Ale jesli przestawicie kierownice na frezie i ustawicie do jej połozenia zbieżnosc,to w jedna strone bedzie zawracał np na 9 metrach a w druga na 11metrach ,wiec nie polecam takich zabiegów.
- 04 lut 2012, 23:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Najpierw trzeba ustawić zbieżność, a dopiero później jeżeli będzie dalej problem odkręcić kierownicę.
- 04 lut 2012, 20:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Samo ustawienie zbieżności raczej nie spowoduje ustawienia kierownicy do pozycji wyjściowej - można ustawić zbieżność a kierownica będzie przestawiona.
- 05 lut 2012, 19:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Kolego mylisz pojęcie zbieżność i geometria!
Zbieżność jest jednym z elementów geometrii zawieszenia obok kąta pochylenia zwrotnicy, kąta wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. Tyle możesz wyregulować w T4.
Zbieżność jest jednym z elementów geometrii zawieszenia obok kąta pochylenia zwrotnicy, kąta wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. Tyle możesz wyregulować w T4.
- 05 lut 2012, 20:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeżeli zechce to Ci ustawi drążkami bez ingerencji w kierownice,fakt jest że niektórym się nie chce.Kierownica jest osadzona oryginalnie i tak ma być nie powinno się tam ingerować.
- 05 lut 2012, 13:43
- Jump to forum
- Jump to topic
A daleko masz na ta zbieżnosc?Przeciez po przejechaniu np 5km nic im sie nie stanie.
- 05 lut 2012, 22:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Dokładnie mechanik ustawiający geometrie ustawi Ci również kierownice
- 06 lut 2012, 0:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Mądry mechanik tak Ci zrobi i ustawi zbieznośc ze kierownicy na wieloklinie nie bedzie ruszał , a kierownica wróci na swoje miejsce i auto bedzie jechalo na wprost. Tylko musisz znalesc dobry zakład który sie na tym zna , a nie robi to bo ma urządzenie do ustawiania zbiezoności a pojecia nie ma co r...