Znaleziono 7 wyników
- 16 lut 2020, 10:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Rejestracja w innym mieście.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Od 2 dni jestem posiadaczem t4 1,9 td. Całe życie mieszkałem w Krakowie i na tamten adres mam wszystkie dokumenty. Ale od 3 m-cy zamieszkuję na wsi 100 km dalej, ale nadal w Małopolsce, tylko inny powiat. Mam tu dom z adresem, umowami na media, etc. Czy mogę...
- 16 lut 2020, 12:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rejestracja w innym mieście.
Masz rację. Tylko szkoda że nie rozwinąłeś skoro wiesz. Opierałem się w tym przekonaniu, bo na różnych forach pisali że obowiązek został zniesiony. Przeczytałem przepisy po Twoich wątpliwościach i wychodzi że masz rację, obowiązek istnieje. Ale jest opcja meldunku czasowego w innym miejscu, poza sta...
- 16 lut 2020, 17:50
- Jump to forum
- Jump to topic
re: rafflex Prawie całe życie mieszkałem w Kr., ale od 3 m-cy jestem na emeryturze, mam dość krakowskiego syfu, na wsi mam dom kupiony przed 15 laty, jak pracowałem to tylko w weekendy, teraz na emeryturze siedzę cały czas. W Kr. po ścianach pająki chodzą po pustym mieszkaniu, co m-c 1100zł opłat, j...
- 16 lut 2020, 20:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki wszystkim za info, muszę to jeszcze raz przemyśleć.
- 18 lut 2020, 11:47
- Jump to forum
- Jump to topic
No i odeszła mi chęć rejestracji auta na prowincji gdzie obecnie mieszkam. Wstałem rano zajechałem do starostwa. Pytam pierwszego z brzegu petenta czy tu wg. bloczków czy kolejka. Facet spogląda na mnie jak na kosmitę i oświadcza, że stoi tu od środka nocy i już jest po ptokach, a była g. 7,30. Zonk...
- 18 lut 2020, 17:28
- Jump to forum
- Jump to topic
...a co powiecie o Galerii Bronowice? Od g. 10-18, na uboczu? Zawsze robiłem na Powstania Warszawskiego.
- 20 lut 2020, 12:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Już jest po sprawie. Przybyłem do KR do Galerii Bronowice o g.10,00 w momencie otwarcia punktu, było przede mną kilkanaście osób, pobrałem bloczek o nr 7, pozostali załatwiali inne sprawy, po 15 min. byłem przy okienku. Teoretycznie po 20 min. powinienem być załatwiony. Trochę się wydłużyło ze wzgl....