Znaleziono 9 wyników
- 12 paź 2010, 16:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony wzmacniane czy niekoniecznie?
przedewszystkim róznica pomiedzy oponami zwykłymi a z indeksem C jest taka że te z indeksem wytrzymają dłużej, wolniej sie bedą scierały, ale tym samym moga miec gorsze własciwosci trakcyjne, na poczatku jak kupiłem caravelle to byla na 195/65/15c i miały przebieg około 70 tys km, potem założyłem 22...
- 30 sty 2012, 13:49
- Jump to forum
- Jump to topic
po pierwsze nacisk na koła nigdy nie jest rozłożony równomiernie nawet przy nie poruszającym się samochodzie, po drugie przy osiągnięciu maksymalnego DMC, w czasie jazdy chwilowy nacisk na poszczególne koła może znacznie przekroczyć wartość DMC dzielone na 4, np podczas zakrętów nacisk na zewnętrzne...
- 19 lis 2016, 20:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Dokładnie, to jest temat o tym jakiej nośności montować opony.De'D pisze:choć już taki wątek jest na forum o oponach
Są dwa oddzielne tematy o oponach letnich i zimowych i tam proszę tą dyskusję prowadzić.
- 10 paź 2016, 0:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Karetka czyli Tforek jako Bus wielozadaniowy :-D
Wczoraj przewoziłem motocykl z Nałęczowa. Facet zobaczył moje przeróbki na tzw kampera, posłuchał opowieści o podróżach i ( chyba ;-) )spodobało mu się... Może wybierze się w świat swoim Tforkiem?? Z innej beczki- podczas oglądania fotografii z wakacji, pytanie 14 latka- "Nie bał się pan takim ...
- 25 kwie 2013, 8:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przeróbka na 2 din
to co chcesz zamontować to taki pół środek - popytaj jak przerobić typowo na 2din i zainstaluj po bożemu porządną stacjękamele0n pisze:a jak to pokazuje? same strzałki?
- 16 maja 2011, 22:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T-4 kamper
Witam, Mam pytanie do Was którzy interesują się trochę przerabianiem T4 na kampera. Czy jest jakaś firma która robi podwyższane dachy? Może ktoś wie czy Dehler lub Westfalia albo jakas firma z naszego kraju zrobi coś takiego? A może pozostaje kupno wysokiego dachu z auta po rozbiórce? Z góry dzięki ...
- 09 maja 2015, 9:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony do syncro
Dzięki wszystkim za rady. Miałem dobry dzień. Wulkanizator wyjął 2 Goodyery o prawie identycznym stopniu zużycia i tym samym bieżniku co pozostałe opony. Wulkanizator aż sam się dziwił, że mam takiego farta <yes> i już koniec z łułułułu mlasku mlasku <taniec> teraz jeszcze raz mechanik i później zbi...
- 29 kwie 2012, 16:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dwumasowe koło zamachowe. Czy posiadam?
po 1996 wszytkie 5-cio i 6-cio cylindrowe miały dwumas Ja jestem swieżo po zmianie z DWUMASy na JEDNOMAS w odczuciu że jest lepiej na jednomasie , zakładałem wszystko jako używane (z demobilu) 1. Koło sztywne od AAB LUB AJA po 96 roku na *8 śrub a docisk i sprzęgło od AAB ,łożyską oporowe takie sam...
- 28 wrz 2015, 1:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Samodzielna rozbiórka i ew. naprawa skrzyni biegów
Flanszę razem z wałkiem się wybija z przedłużenia półosi a potem odkręcasz jej obudowę. Nie zapomnij i wyjęciu najpierw impulsatora