Znaleziono 5 wyników

Return

autor: t4fan
16 sie 2011, 21:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator do Multivana 96r.

Hej, Informacje o fabrycznie montowanym alternatorze oraz akumulatorze możesz odczytać z naklejki znajdującej się na dolnej osłonie bezpieczników. Tutaj jest dekoder kodów wyposażenia: http://rtnet.pl/vagdecoder/ Od siebie mogę dodać, że optymalnym akumulatorem jest coś z przedziału 72-85Ah i osobiś...
16 sie 2011, 21:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator do Multivana 96r.

Na początek zrób zdjęcie tego, co jest pod fotelem.
Z pewnością znajdzie się ktoś, kto zagadkę rozwiąże ;)

Pozdrawiam.
22 sty 2012, 17:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przekaźniki świateł

Ja nie polecam bawić się w żadne mocniejsze żarówki. Jeśli reflektor jest w dobrym stanie, a instalacja sprawna, to wystarczy założyć dobre żarówki o standardowej mocy i światła powinno wystarczyć. W kwestii reflektora ważny jest zarówno stan szkieł (odpryski), jak i odbłyśników (wypalenie, zmatowie...
14 lut 2012, 15:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: nr VIN i wszystko jak na talerzu :)

W kwestii prądu rozruchowego jest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia - norma w jakiej dokonano pomiaru.

Na stronie 12 załączonego pliku znajduje się tabelka z zestawieniem prądów wg różnych norm.
20 mar 2012, 21:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przednie reflektory projekt zwo słabo świecą

marh , sam przez to przechodziłem, lampy ledwo świeciły. U mnie przewód "+" dochodzący do lamp był czarny, dosłownie, i strasznie kruchy. Napięcie na akumulatorze wynosiło 14,38V-14,40V, zaś na żarówkach: 12,08V oraz 12,10V. Masę zostawiłem fabryczną, zaś plus poprowadziłem bezpośrednio o...