Znaleziono 8 wyników

Return

autor: notri
10 lis 2014, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 silniki Diesla

Czym się różni wersja 88 konna od tej 102 konie oprócz tego że niema intercoolera? Tłokami, skrzynią i kilkoma jeszcze drobiazgami I co trzeba było by zrobic żeby podnieść moc w tej 88 konnej wersji oprócz dołożenia intercolera? Dołożenie IC nic nie zmienia. Zmiana programu zrobionego z głową - tak...
autor: xxxkamil
18 gru 2014, 1:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: oświetlenie kabiny

Ja mam problem tego typu że światło załancza się jak otworze prawe drzwi a jak od kierowcy to już nie. Dodam ze ten włącznik na słupku działa bo jak mam włączone światła pozycyjne i wyciągnę kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to piszczy sygnał. Ma ktoś jakaś rade czemu się przyjrzeć? Zaczęło mi to...
autor: pozeczkowy
21 cze 2010, 17:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2,5 tdi acv mfa zuzycie paliwa

wiązkę sterowania czyli od manetki do zegarów?
autor: Kenobi
05 mar 2016, 20:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Straty mocy, logi

Sprawdzałem turbo według schematu 011 switch to basic setinngs i przeskakuje on of ale nie widze żeby siłownik pracował to nie zmienna geometria więc sztanga chodzi pod wpływem ciśnienia z turbiny, a ta na postoju nie pompuje więc ta metoda w ACV nie działa Czy dobrze wnioskuje ze to wina zaworu n1...
14 mar 2016, 21:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: Straty mocy, logi

Przypomniało mi się że poprzedni wlasciciel mówił coś że ona jest podkręcona jak to sprawdzić ? to prawda, podniesione ciśnienie turbiny z maks 0,8 na 0,95 bara, dawka z 42 na 46 - ile to daje koni nie wiem jescze jeden z dziwnych objawow to gdy jest na luzie pomiedzy ok 1400obr a 1600 wpada w drga...
29 lis 2014, 0:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szarpanie przy dodawaniu i puszczaniu gazu.

moim zdaniem nie
ja miałem wszystkie objawy zużycia sprzęgła i myślałem, że to szarpanie też zniknie po wymianie - niestety nie znikło, poduszki i łożysko półosi też wymieniłem i nadal to samo - została skrzynia do rozbiórki
co jest u ciebie - nie wiem