Znaleziono 112 wyników
- 31 mar 2017, 19:09
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Zmiana kierownicy standard na multifunkcyjną
Po trochę ruszam temat z manualem. Manual będę uzupełniał w miarę na bieżąco bo jest tego sporo, więc proszę o wyrozumiałość. Bardzo bym prosił nie umieszczać tutaj zbędnych postów. Dyskusje na ten temat proszę pisać w dziale: zmieniamy kierownicę - http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=1396 T...
- 25 sty 2017, 18:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 Kraków
no i mamy komplet. Miała być z T5 ale skoro kierownica suma sumaru dostała mi się za free nie będę narzekał. Ważne że skóra w bardzo ładnym stanie.
Teraz czekam na zasilacz 12V i będę działał z podpięciem na stole a potem jak się ociepli z montażem
Teraz czekam na zasilacz 12V i będę działał z podpięciem na stole a potem jak się ociepli z montażem
- 03 lut 2017, 16:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [klima]nowy panel w starej desce?
może być wewnętrzny stelaż deski inny. Między deskami z przed 99 a po 99 mocowania były inne mimo że same deski są identyczne
- 19 lut 2017, 18:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka Longa na Multivana
pracy jest bardzo dużo, potrzebujesz kompletne wnętrze z multivana za wyjątkiem tylnych dolnych boczków i górnych plastików które kupujesz z caravelli w longu. Dolne ostatnie takicerki kupujesz z wersji "bida" czyli bez otworów na głośniki (przy założeniu że kompletne wnętrze kupujesz z os...
- 20 lut 2017, 23:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,5 TDI wtryskiwacze od 150KM do silnika 88KM
Zakladaj turbo jakies lepsze niz Od 151km I duzy IC na chlodnice I bedziesz mial auto marzen. Jesli sie posluchasz dobrze zrobisz . Doinwestujesz auta ktore sie odplaci ekonomiczna jazda do 7l100km I odejsciem na drodze dobrego sportowego auta. Ja bym nigdy nie wracal do 88km. ładujesz go w koszty ...
- 21 lut 2017, 21:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,5 TDI wtryskiwacze od 150KM do silnika 88KM
podkarpacie, okolice Rzeszowa Na tych wtryskach nawet super gość od zmiany map nie wysteruje tego silnika aby idealnie działał ( bez dalszych wyżej opisanych modyfikacji ), zawsze będzie kopcił, szkoda motoru. Najtaniej byłoby chyba zamontować wtryskiwacze z wersji 102km i zrobić pod nie mapę tylko...
- 01 kwie 2017, 12:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmieniamy kierownicę
No to ja mam takie pytanie odnośnie kierownicy multifunkcyjnej bo sam myślę o takiej zmianie, ale jak to jest jeśli posiadam układ ESP czyli mam taśmę i czujnik kąta skrętu G85 to zadanie mam ułatwione? bo mnie się wydaje że tak. sprawdzę to na wiki czy da radę. Musisz zdemontować poduszkę i sprawd...
- 01 kwie 2017, 23:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Zmiana kierownicy standard na multifunkcyjną
2. Omówienie samej kwestii montażu kierownicy 02.jpg W pierwszej kolejności należy przygotować tulejkę redukcyjną : 16.jpg Wszystkie tulejki są takie same. Jak przedstawiono na zdjęciu tulejkę przycinamy o 10 mm. Następnie na tokarce musimy "podebrać" wewnętrzny klin o 3 mm - przedstawiłe...
- 02 kwie 2017, 0:15
- Jump to forum
- Jump to topic
3. Przeróbka taśmy koniecznej do pełnego działania kierownicy 25.jpg Do przeróbki potrzebujemy taśmę z vw passata, golfa IV, sharana. Taśma 5-cio pinowa o czym już wspominałem, numery zostały podane. Taśmy nie różnią się niczym, jedynie 1J0 959 653E ma pomarańczową blokadę do wtyczki (jak widać na ...
- 04 kwie 2017, 9:47
- Jump to forum
- Jump to topic
4. Elektryka czyli przekaźnik (sterownik kierownicy) i wszystko co z tym związane Schemat przekaźnika 452 - piny: 33.jpg Przekaźników od kierownicy multifunkcyjnej jest sporo na rynku, o różnych numerach. Do T4 tylko i wyłącznie o nr. 452. Ten o nr. 451 jest do obsługi telefonu z kierownicy ale po ...
- 04 kwie 2017, 13:31
- Jump to forum
- Jump to topic
5. Podłączenie, obsługa radia, jakie modele ... Kierownica multifunkcyjna daje możliwość sterowania radiem : 35.JPG Jeżeli posiadamy radio VW ze sterowniem nie ma najmniejszych problemów. Pin 5 przekaźnika 452 ciągniemy do wtyczki mini-ISO - pin 11. Tylko tyle. Dotyczy to radia jak poniżej (dają ró...
- 25 kwie 2013, 8:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przeróbka na 2 din
to co chcesz zamontować to taki pół środek - popytaj jak przerobić typowo na 2din i zainstaluj po bożemu porządną stacjękamele0n pisze:a jak to pokazuje? same strzałki?
- 11 kwie 2018, 20:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmieniamy kierownicę
Witam. nie znalazłem dokładnej odpowiedzi w tym wątku ( a podobno jest ;-) więc bardzo proszę o szybką odpowiedź czy kierownice T4' 96 caravelle z centralnie umieszczoną poduszką i przyciskami klaksonu po bokach można bezproblemowo wymienić na nową 1998-2003? Proszę mnie tylko nie odsyłać do wcześn...
- 16 sie 2018, 21:47
- Jump to forum
- Jump to topic
IMAG3209.jpg IMAG0786.jpg Mały UPDATE - kierownica u mnie odpalona w całości. Działa tempomat i działa obsługa radia (zamontowane radio ze skody - symphony mp3 ze zmienionym przez SO_T4 podświetleniem na czerwono/niebieskie). Nawet bardziej z obsługi radia jestem zadowolony niż z tempomatu. Ogólnie...
- 16 maja 2015, 15:51
- Jump to forum
- Jump to topic
mniej mi weszło bo przód mam już zakonserwowany bo ściągałem dosłownie wszystko, tył to samo. Baku nie ściągałem ale gdzie mogłem tam sprawdzałem. Osłona termiczna ostatnia nie ściągałem bo nad nią było oki. Środkowa do wymiany więc zdjęta, pierwszej i tak nie miałem więc jest do kupienia. Ogólnie r...
- 27 paź 2018, 14:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mechanik Kraków
Cyklon Garage Spółka jawna
- 08 mar 2019, 21:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Multivan t4 2.5 tdi 102 km wyrzuca płyn chłodniczy nadmi
wszystko to samo było u mnie - uszczelka pod głowicą
- 21 sie 2018, 13:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Blacharz, lakiernik z Małopolski.
całość będzie bliska wartości pojazdu. Ja jestem z krakowa, w zeszłym roku robiłem auto, blacharki mało było, lakier całość. 510072662 - coś ci polecę
- 20 lis 2014, 22:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: jakie większe i wydajniesze hamulce ??
nie będę specjalnie zimówek 17 kupowałchemik211 pisze:Adaptery to nie problem, a koła 17 , bo trzeba czymś auto zatrzymać,
wystarczą z AXG tylko kwestia znalezienia pod tarcze 313 lub 300 chociażby
- 30 wrz 2018, 11:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: System audio tablicy
który rok produkcji
- 08 mar 2019, 21:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż przekażników swiateł w T4
nic mi nie mówiłeś :-(rafflex pisze:Ja dzisiaj dokonałem zabiegu montażu przekaźników i jednocześnie wymiany żarówek.
Bez porównania lepiej teraz świecą reflektory.
- 17 mar 2019, 13:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Holenderka MIXT-edition long
to nie ten klient <38>Probe041 pisze:Czyżby już na biledach ;-)
Staszek - no powiem Ci że nabiera bus wyrazu
- 18 mar 2019, 21:35
- Jump to forum
- Jump to topic
biledów tam nie założysz (narazie - kwestia modułów i ich wymiarów) ale też i nad tym pracuję :-)Probe041 pisze:Czyżby już na biledach ;-)
- 08 cze 2019, 20:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Ja już po zdarzeniu do Stanleya dzwoniłem - będzie chłopie dobrze
- 11 sty 2017, 17:41
- Jump to forum
- Jump to topic
do kompletu układanki coraz bliżej :-) (dwie sztuki - jedna dla SO_T4)
- 03 mar 2017, 22:52
- Jump to forum
- Jump to topic
wersja testowa prawie gotowa <hi>
- 05 mar 2017, 13:00
- Jump to forum
- Jump to topic
taśma gotowa do montażu, jak się uda to środa, może czwartek montaż. Czekam jeszcze na przesyłkę z DE od Probe z pomocą którego (jeszcze raz dziękuję !!!) udało się kupić adapter do sterowania z kierownicy do mojego radia Becker Indianapolis (ale to można zrobić w każdej chwili)
- 13 mar 2017, 21:45
- Jump to forum
- Jump to topic
parę rzeczy ogarnięte :
1. kierownica multimedialna (jutro albo pojutrze elektryka).
2. bagażnik rowerowy (bagażnik w wersji pod klapę. Przerobiony pod skrzydełka ale małe poprawki muszę mu jeszcze zrobić)
1. kierownica multimedialna (jutro albo pojutrze elektryka).
2. bagażnik rowerowy (bagażnik w wersji pod klapę. Przerobiony pod skrzydełka ale małe poprawki muszę mu jeszcze zrobić)