Problem z Euc po przekładce na manualna skrzynie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 22
- Model:
- Auto: long
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Problem z Euc po przekładce na manualna skrzynie
Witam.Mam dość duża zagadkę do rozwiązania,problem polega na tym ze chciałem sprawdzić vagiem błędy na Euc silnika i skrzyni więc podpiolem kable do samochodu włączyłem zapłon laptop miał słabą baterie wiec podłączyłem ładowarke i zrobiło się spięcie po podłączeniu ładowarki spaliło laptopa i wywaliło bezpieczniki w samochodzie .Wiec wymieniłem bezpieczniki na nowe ale tu pojawia sie problem bo w samochodzie nie świeca żadne kontrolki na desce jedynie podświetlenie biegi sie nie wyswietlaja i nie mozna połączyc sie z zadyn komputerem.Czyzby spaliło komputery plus licznik ?Moze ma ktos jakies pomysly co sprawdzic jeszcze? bezpieczniki 3 spalone wymienione na nowe oraz reszra sprawdzona miernikiem i sa okej <44>
Ostatnio zmieniony 22 gru 2015, 11:15 przez Grzesiek--89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: spalone komputery?
Podaj lewą masę na obudowy komputerwów najprawdopodobniej poszła ścierzka w komputerze, da się naprawić ale najpierw test z lewą masą na komputer
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
<44> niestety podanie masy nic nie pomogło:( jestem normalnie załamany nic pozostaje poszukać odpowiedni komputer do Euc silnika z skrzynia to chyba poradzę w sposób zmiany na manualna.Jeszcze jutro rozbebeszę kable idące do ecu silnika i sprawdzę czy jakiś przetopionych nie ma <krzyk> kurde wiedział bym ze ten zasilacz z komputera tak nabroi to wypiął bym kable z samochodu ostatnio to ja mam jakiegoś pecha z teczka <30>
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Panowie a czy do mojego wozu do silnika acu szukać z jakimś konkretnym numerem sterownik czy tylko żeby był z benzyny i tak jak stary z Simensa ?
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
no tak się domyślałem tylko ze stary to ja miałem z automatu a potrzebował bym z manualna żeby niepotrzebnie nie bawić się w przekodowywanie itp
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
A co tam masz do kodowania nic.jedyne co to zmostkowanie.zawsze mozesz szukac od manuala byle byl tego samego producenta
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
znaczy się do mostkowania nic nie pozostanie bo wiązka poszła już z auta -przynajmniej będzie porządek w końcu pod maską .Jeśli nie ma nic do przekodowania to jeszcze lepiej sprawa się upraszcza <good>
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
nie chce robić nowego tematu wiec kontynuuje tutaj podłączyłem nowy komputer pod samochód znaczy się używany na vagu idzie brak komunikacji .Czy ktoś posiada schemat chciałbym sprawdzić wiązkę od komputera do skrzynki i czy przypadkiem kabel obd żle nie jest podłączony bo przyznam się kopalem w skrzynce i coś mi nie pasuje ze nie chce się nawet połączyć no chyba ze komputer tez uszkodzony jest .Najdziwniejsze w tym wszystkim ze po włączeniu zapłonu nie słychać nawet silniczka krokowego ani pompy paliwa bezpieczniki sprawdzone miernikiem i okej .Zagdka na dzis :(
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Podaj mi dokładne dane auta, rok, kod silnika i rodzaj skrzyni. Poszperam w elsie
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Niestety, mam tylko dane od 1996 roku...
Sprawdź też biało szary kabel idący z tyłu skrzynki nad wtyczkami od immo/obd czy jest poprawnie wpięty
Sprawdź też biało szary kabel idący z tyłu skrzynki nad wtyczkami od immo/obd czy jest poprawnie wpięty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
posprawdzam za chwile dopiero z roboty wrocilem zjem obiad ide grzebac :D nie daje mi spokoju to za bardzo <44>
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Na razie do szlem do wniosku ze kabel z obd szaro biały ma przejście komputer dalej się nie łączy możne uda mi się jutro rozciąć wiązkę i posprawdzać .Obstawiam jeszcze jedna opcje ze ten 2 komputer tez możne być uszkodzony chociaż otwarłem obudowę i nie widać śladów spalenia tak jak na moim poprzednim,morze przekaźnik z Euc padł w którym slocie jest ?Nie wiem mam już dość tych kabelkow
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Cześć
A jakim Vagiem to sprawdzasz. Kiedyś kupiłem tanią wersję polską 2,5 to z niektórymi podzespołami nie chciał się połączyć. A Vag-com 409-1 niema takiego problemu. Może tu jest problem.
A jakim Vagiem to sprawdzasz. Kiedyś kupiłem tanią wersję polską 2,5 to z niektórymi podzespołami nie chciał się połączyć. A Vag-com 409-1 niema takiego problemu. Może tu jest problem.
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Lanczem się tez próbowałem połączyć i to sam a wcześniej bez problemu się łączył .Nic rozetnę wiązkę i spradze kabel za kablem bardziej obstawiam ze sterownik 2 jest tez uwalony chociaż płytka wygląda w porządku na starym sterowniku widać ze popalone obwody sa
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Panowie a czy ktoś posiada namiary na kogoś kto się zna i naprawia sterowniki ??
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Komputer podłączony na krotko połączył się z vagiem po jakiś mostkach w przekaźniku z ECM slot 3 skrzynki bezpieczników brakuje tak jak by sterowania jakimś plusem .Komputer dodatkowo był podłączony pod oscylatyzator i sterownik żyje .Podpowie ktoś co jeszcze sprawdzić w wiązce itp ktore piny wtyczek ?Który kabel zasila euc ?Możliwe jest ze nie dostaje jakiegoś napięcia bo wywaliłem wiązkę z skrzyni automatycznej a sterownik zapomniałem przekodować na manual?
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Re: Problem z Euc po przekładce na manualna skrzynie
odpaliłem samochód połączenia z komputerem dalej nie mam najlepsze jest to ze teraz po wyciągnięciu wszystkich przekaźników oprócz pompy paliwa samochód odpala:D wymieniłem nawet kostkę w stacyjce bo myślałem ze to możne mieć coś wspólnego z brakiem połączenia z vagiem ale nic z tego według t4 wiki z tylu skrzynki jest dobrze .
edit
Wydaje mi się na moje rozumowanie namieszane coś możne być w wtyczce g1 mógłby mi ktoś rozrysowawszy według schematu 5 http://vwts.ru/electro/t4/t4_wd35_acu.pdf gdzie sa wyjścia gdzie zasilanie przekaźnika i sterowanie najlepiej kolorami jakie maja być i według rozpiski https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search bo już dostaje do głowy a samochód jak połączenia nie z vagiem tak nie ma kabel z wtyczki zmierzony i działa ma nawet jakieś napięcie czyli niby w porządku . Najlepsze jest to ze samochód bez przekaźnika ecm zapala a wydaje mi się z
ze nie powinien możne mnie ktoś wyprowadzi z błędu
edit
Wydaje mi się na moje rozumowanie namieszane coś możne być w wtyczce g1 mógłby mi ktoś rozrysowawszy według schematu 5 http://vwts.ru/electro/t4/t4_wd35_acu.pdf gdzie sa wyjścia gdzie zasilanie przekaźnika i sterowanie najlepiej kolorami jakie maja być i według rozpiski https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search bo już dostaje do głowy a samochód jak połączenia nie z vagiem tak nie ma kabel z wtyczki zmierzony i działa ma nawet jakieś napięcie czyli niby w porządku . Najlepsze jest to ze samochód bez przekaźnika ecm zapala a wydaje mi się z
ze nie powinien możne mnie ktoś wyprowadzi z błędu