T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest czwartek, 18 października 2018, 22:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 05:13 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 21 czerwca 2010, 05:43
Posty: 17
model: t4
silnik: diesel

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam kolegów na forum T4.Jestem tu pierwszy.Niedawno bo wczoraj kupiłem T4 z 93 r i mam problem bo nie chodzi dmuchawa.Koledzy od czego trzeba zacząć aby się dowiedzieć przyczyny???.Za podpowiedz dziękuję i pozdrawiam.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 07:45 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 07:30
Posty: 308
Lokalizacja: Wiatrakowo
model: był MIXT
silnik: ACV

Podziękował: 6 razy
Pomógł: 10 razy
Przede wszystkim bezpieczniki .


Ostatnio edytowano wtorek, 22 czerwca 2010, 08:42 przez CD38, łącznie edytowano 1 raz

Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 08:33 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:23
Posty: 6786
Lokalizacja: Warszawa
opis: niech moc będzie z wami
model: Caravelle
silnik: ACV

Podziękował: 51 razy
Pomógł: 618 razy
następnie sprawdziłbym czy prąd dochodzi i wychodzi od włącznika, potem to już do samej dmuchawy trzeba się dostać i tam sprawdzić,
pewnie opornica lub sam silnik spalony, ale przy odrobinie szczęścia może tylko coś z kablami


_________________
"Światem rządzi miłość! Ja na przykład kocham się napić "
Jedyną rzeczą sprawiedliwie rozdzieloną między ludzi jest rozum,
jeszcze nie spotkałem osoby która stwierdziłaby, że ma go za mało


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 08:54 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:33
Posty: 509
Lokalizacja: B_Y_D_G_O_S_Z_C_Z
opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
model: juz nie t4 :(
silnik: 2,0 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 4 razy
Na zadnym biegu nie chodzi :?:


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 10:30 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 21 czerwca 2010, 05:43
Posty: 17
model: t4
silnik: diesel

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Nie chodzi na żadnym biegu,a który jest numer bezpiecznika od dmuchawy? A może ktoś ma rozpiskę wszystkich bezpieczników to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam i dziękuję.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 10:58 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:33
Posty: 509
Lokalizacja: B_Y_D_G_O_S_Z_C_Z
opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
model: juz nie t4 :(
silnik: 2,0 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 4 razy
genowef5 napisał(a):
A może ktoś ma rozpiskę wszystkich bezpieczników to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam i dziękuję.

Jest na forum viewtopic.php?f=8&t=36

Jezeli nie chodzi na żadnym biegu to sprawdz czy prad dochodzi do wlacznika/pokretla , a moze sam silnik jest uszkodzony.Wywal schowek i sprawdz napiecie na silniku nawiewu


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 09:25 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 21 czerwca 2010, 05:43
Posty: 17
model: t4
silnik: diesel

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam!! Dzięki za podpowiedz.uszkodzony silniczek.Pozdrawiam.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 listopada 2010, 20:59 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): sobota, 23 października 2010, 21:40
Posty: 94
model: carawelle syncro
silnik: 2.5TDI AXL

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 2 razy
stefany napisał(a):
genowef5 napisał(a):
A może ktoś ma rozpiskę wszystkich bezpieczników to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam i dziękuję.

Jest na forum http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=36

Jezeli nie chodzi na żadnym biegu to sprawdz czy prad dochodzi do wlacznika/pokretla , a moze sam silnik jest uszkodzony.Wywal schowek i sprawdz napiecie na silniku nawiewu


Witam wszystkich! wczoraj rano odpalam auto,włączam dmuchawę ,a ona ani drgneła na każdym z biegów! Bezpiecznik sprawdziłem jest ok,teraz wg instrukcji co jest opisane w tym temacie?

wojna


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 9 lutego 2012, 17:12 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10657
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 261 razy
Pomógł: 673 razy
Ktoś podpowie w jaki sposób najlepiej zdjąć wiatrak z dmuchawy z przedniego wentylatora nagrzewnicy? Chciałbym przesmarować ośkę, bo strasznie piszczy.

Na wiki każą zablokować silnik śrubokrętem i wykręcać. Nie chciałbym uszkodzić szczotek wewnątrz...


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 9 lutego 2012, 19:17 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 stycznia 2012, 13:08
Posty: 47
Lokalizacja: Tłuszcz
model: ABL
silnik: 1,9TD

Podziękował: 6 razy
Pomógł: 2 razy
Hehe U Mnie to samo! Piszczy przy skręcie w prawo. <stop>


_________________
He Who Must Die, Must Die In The Dark, Even If He Sells Candles


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 13:36 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 30 stycznia 2012, 19:10
Posty: 32
Lokalizacja: lubelskie-szwajcaria
model: T4 9-os LONG
silnik: 2,4 d AAB

Podziękował: 2 razy
Pomógł: 0 razy
Może komuś to pomoże, bo przerabiałem spalony silnik tylnej dmuchawy (siwo się zrobiło w kabinie).
Więc silnik pasuje od dmuchawy z fiesty z 90-tych lat <taniec>
Potrzeba tylko delikatnie przerobić kabelki, ale najważniejsze że pasuje w oryginalną obudowę.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 3 grudnia 2016, 19:52 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): piątek, 11 grudnia 2015, 01:05
Posty: 218
model: Karetka
silnik: 2461, 102hp

Podziękował: 6 razy
Pomógł: 6 razy
Może ktoś coś?
Mam problem z dmuchawą. nie jeździłem Tforkiem ze 3 miechy i przestała działać dmuchawa na niskich poziomach. Działa tylko na maxie. Przestała też działać dmuchawa tyłu( ale nie kojarzyłbym tego z pierwszym problemem).
Nie mam klimy, tylko nagrzewnicę tyłu. Tforek z 2002r. 2,5 tdi, WV2ZZZ70Z2H114941


_________________
nic nie jest takie, na jakie wygląda


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 3 grudnia 2016, 22:57 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:23
Posty: 6786
Lokalizacja: Warszawa
opis: niech moc będzie z wami
model: Caravelle
silnik: ACV

Podziękował: 51 razy
Pomógł: 618 razy
jak nie masz klimy, a działa tylko na maksa to padła opornica


_________________
"Światem rządzi miłość! Ja na przykład kocham się napić "
Jedyną rzeczą sprawiedliwie rozdzieloną między ludzi jest rozum,
jeszcze nie spotkałem osoby która stwierdziłaby, że ma go za mało


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 3 grudnia 2016, 23:30 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): piątek, 11 grudnia 2015, 01:05
Posty: 218
model: Karetka
silnik: 2461, 102hp

Podziękował: 6 razy
Pomógł: 6 razy
Kenobi napisał(a):
jak nie masz klimy, a działa tylko na maksa to padła opornica

Ale od stania!? może gdzieś jest styk słaby? Liczę na to :-)
Opornica jest przy wiatraku tak dla pewności spytam ?


_________________
nic nie jest takie, na jakie wygląda


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 5 października 2018, 22:13 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 31 sierpnia 2018, 18:12
Posty: 5
model: T4
silnik: 2,5 TDI

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam, mam podobny problem dmuchawa nie włacza się na żadnym biegu.
Na początku były już jakieś objawy że zaczynała sie nie właczać ale po przekręceniu kilku krotnym się włączała a teraz umarła całkiem.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 6 października 2018, 12:25 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 sierpnia 2010, 18:05
Posty: 174
Lokalizacja: Gniezno
model: TRANSPORTER
silnik: 2,5 TDI

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 4 razy
Sprawdź jak powyżej opisano , gdybyś potrzebował silnik to mam całą dmuchawę pisz na PW .


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 10 października 2018, 16:31 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 31 sierpnia 2018, 18:12
Posty: 5
model: T4
silnik: 2,5 TDI

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
W sobotę dopiero będe miał czas zobaczyć, dzisiaj włączyłem i nie działało ale podczas jazdy samo się włączyło bo pokrętła nie wyłączałem.
wczoraj tylko bezpiecznik sprawdziłem to był ok


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB