rozrusznik bardzo ciezko kreci
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
peran360
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
rozrusznik bardzo ciezko kreci
witam
posiadam WV t4 2,5tdi
od jakiegos czasu coraz ciezej krecil...wymienilem akumulator na nowy,ale to nie pomoglo,zająem sie rozrusznikiem ale dalej to samo, nie mam juz pojecia, odnosze wrazenie jakby cos blokowalo ten silnik...dodam ze na "popych" pali bez wiekszych problemow...czytalem ze moze byc wytarty walek rozrzady,lub przytarty na panewce... <w> prosze o pomoc moze ktos sie spotkal z takimi objawami? pozdrawiam
posiadam WV t4 2,5tdi
od jakiegos czasu coraz ciezej krecil...wymienilem akumulator na nowy,ale to nie pomoglo,zająem sie rozrusznikiem ale dalej to samo, nie mam juz pojecia, odnosze wrazenie jakby cos blokowalo ten silnik...dodam ze na "popych" pali bez wiekszych problemow...czytalem ze moze byc wytarty walek rozrzady,lub przytarty na panewce... <w> prosze o pomoc moze ktos sie spotkal z takimi objawami? pozdrawiam
-
mik112
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Re: bardzo ciezko kreci
Witam miałem tak samo tylko 1.9td spróbuj podnieść kolo i pokręć na 5 biegu a potem rozrusznikiem. Jeśli po tym będzie lekko kręcił, to napisze co to może być. Dużo pisania
Ostatnio zmieniony 15 lut 2012, 16:21 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort. i literówki
Powód: ort. i literówki
-
PAWEL
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 blaszak
- Kontakt:
a co dokladnie robiles w tym rozruszniku? napewno jest dobry? ja mialem to samo, ciężko kręcil jak cholera az pewnego razu oslona kabla masowego sie zapalila. wyszlo na to ze rozrusznik sie zatarl bo dostala sie do niego woda(nie mialem tej oslony dolnej pod silnikiem)
-
Kacper
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
po tym co od paru dni przechodziłem z firmowym samochodem dorzucę jeszcze jedną możliwość
takie same objawy jak zimny silnik i na zewnątrz,
w przypływie geniuszu chwilowego zdjęliśmy pasek wielorowkowy i fura odpaliła od strzała kręcąc jak szalona
okazało się, że taki opór dawała zmarznięta pompa wspomagania, jak chwile pochodziła i rozgrzał się silnik to wszystko cacy, po dłuższym postoju ledwie można było ją obrócić dwoma rękami
takie same objawy jak zimny silnik i na zewnątrz,
w przypływie geniuszu chwilowego zdjęliśmy pasek wielorowkowy i fura odpaliła od strzała kręcąc jak szalona
okazało się, że taki opór dawała zmarznięta pompa wspomagania, jak chwile pochodziła i rozgrzał się silnik to wszystko cacy, po dłuższym postoju ledwie można było ją obrócić dwoma rękami
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Uszkodzony rozrusznik T4 2.5TDI ACV
Podepne sie pod temat, bo mam podobny problem. Przy większym mrozie (ok -10) auto odpala szybko, natomiast bardzo powoli kręci rozrusznik. A jak było -15 stopni to ledwo zakręcił ale też odrazu zapalił. Co może być przyczyną? Aha przy temp w okolicy zera odpala normalnie jak zawsze, ale kręci już szybko ( chyba tak jak powinien zawsze? )
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
-
kentos
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Kolego , możesz napisać tak w telegraficznym skrócie co to daje te zakręcenie ?? aku nowy , rozrusznik zrobiony .... a ledwo kręci silnikiem.....i kontrolki przygasają i kasuje się licznik przebiegu .mik112 pisze:witam mialem tak samo tylko 1.9td sprubój podniesc kolo i pokrec na 5 biegu a potem rozrusznikiem. jesli po tym bedzie lekko krecil to napisze co to moze byc. duzo pisania
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 61
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: rozrusznik bardzo ciezko kreci
Mam silnik 2.4 d i też ciężko kręcił rozrusznik z tym że w każdej sytuacji czy zimny czy ciepły, przyczyna- wbita tulejka podpierająca wirnik rozrusznika zaprasowana w obudowie silnika. Po prostu zębatka się klinowała na wieńcu .
-
kentos
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 18
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
U mnie to nie jest przyczyna mam nowego typu rozrusznik bez tej tulei , który zregenerowałem i jest ok . szukam innej przyczyny........mjanusz69 pisze:Mam silnik 2.4 d i też ciężko kręcił rozrusznik z tym że w każdej sytuacji czy zimny czy ciepły, przyczyna- wbita tulejka podpierająca wirnik rozrusznika zaprasowana w obudowie silnika. Po prostu zębatka się klinowała na wieńcu .
-
darkob
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
A próbowałeś odpalać z przewodami rozruchowymi?Między klemą minus i silnikiem i drugi między plusem i rozrusznikiem.
-
Robin
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 16
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
raadeckii, ja tak miałem dwa lata temu i pomogła wymiana tulejek w rozruszniku.