T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest piątek, 28 kwietnia 2017, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 12:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:23
Posty: 6271
Lokalizacja: Warszawa
opis: niech moc będzie z wami
model: Caravelle
silnik: ACV

Podziękował: 46 razy
Pomógł: 548 razy
Bez problemu do kupienia nówki ale tylko firmy klokkerholm ( wystarczy w google wpisać ), są najlepiej spasowane i praktycznie nie wymagają szpachlowania, w przeciwieństwie do super tanich produktów dostępnych pod marką Polcar.
Używki są zazwyczaj spróchniałe mniej lub bardziej.
Niestety jeśli chodzi o elementy wewnętrzne jest gorzej ale tu blacha 1mm i robisz sam.


_________________
"Światem rządzi miłość! Ja na przykład kocham się napić "
Jedyną rzeczą sprawiedliwie rozdzieloną między ludzi jest rozum,
jeszcze nie spotkałem osoby która stwierdziłaby, że ma go za mało



Za ten wpis autor Kenobi podziękował: dom80 (sobota, 12 listopada 2016, 14:24)
  Statystyki: 5%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 21:13 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 13 listopada 2015, 22:31
Posty: 76
model: T4
silnik: AAB

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
otóż okazuje się, że w Karczewie pod Warszawą produkują całkiem dobrze wykonane reperatury z ocynku, jeśli ktoś będzie zainteresowany bez problemu mogę zdobyć adres.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 21:50 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 9204
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 194 razy
Pomógł: 558 razy
Prosimy ;-)


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 21:51 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 13 listopada 2015, 22:31
Posty: 76
model: T4
silnik: AAB

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
ok, jutro postaram się podrzucić jakieś namiary.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 22 stycznia 2016, 22:15 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 18 stycznia 2016, 19:15
Posty: 34
Lokalizacja: PODLASKIE
model: T4 doka
silnik: 2.4 D

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
No dzwoniłem dzwoniłem. I prawą stronę znalazłem piękną z blaszaka próg z całym stopniem połową nadkola i podłogi. Z lewym jeszcze kombinuje może tez coś sie trafi. W poniedziałek zaczynam ciąć :)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 23 stycznia 2016, 21:29 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 13 listopada 2015, 22:31
Posty: 76
model: T4
silnik: AAB

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
trochę to trwało, ale tu mają w ocynku
http://www.tejas.pl/oferta/samochody_osobowe/vw_t4/


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 stycznia 2016, 14:27 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 18 stycznia 2016, 19:15
Posty: 34
Lokalizacja: PODLASKIE
model: T4 doka
silnik: 2.4 D

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
A da się gdzieś dokupić progu tynych drzwi do doki ?? z używanych zdrowego nie znajdę na pewno


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 stycznia 2016, 15:47 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 16:52
Posty: 405

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 8 razy
Komos napisał(a):
trochę to trwało, ale tu mają w ocynku
http://www.tejas.pl/oferta/samochody_osobowe/vw_t4/



patrząc na poszycie stopnia , jakość dramatyczna :evil:


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 stycznia 2016, 19:48 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52
Posty: 1825
Lokalizacja: Ostróda
model: t4
silnik: działa

Podziękował: 17 razy
Pomógł: 41 razy
Pewnie taki sam papier jak i moje przednie błotniki.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 lutego 2016, 16:23 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 18 stycznia 2016, 19:15
Posty: 34
Lokalizacja: PODLASKIE
model: T4 doka
silnik: 2.4 D

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
zamówiłem lewy próg przedni i tylni do doble kabiny ( używany) koleś zapewniał ze jest z wymoderowano stanie. Na zdjęciach lux . Przyszedł chłam , w lepszym stanie mam te które chcę wymienić w moim t4.
Pytałem czy oryginał bo chce wspawać. Mówił ze tak tak nadaje sie. jak sie nadaje jak to próchno. Już ktoś to kiedyś lepił w dodatku.
Koleś handluje częsciami do t4 NIE POLECAM Użytkownik allegro pwborkar
P.W. BORKAR Arkadiusz Borowiak
ul. Wybranowo 26
88-181 Jaksice

666110666

Nigdy nic od niego nie kupujcie.

reklamacja tylko przy kurierze. A jak mam to niby zrobić. Rozpakowałem na pierwszy rzut oka ok. Zaniosłem do garażu oczyszczam o tu pod farbą same niespodzianki. pokryte wylikonem i pomalowane.
Kupowałem prawy używany. Pan powiedział ze jest cacy w oryginale i taki był az sie dziwiłem jak to przetrwało w t4 nie naruszone. Lewy od razu mi powiedział ze sie nie nadaje bo ma trochę rdzy. Ale teraz widze ze był w 10000 razy lepszym stanie niz to co kupiłem teraz.

edit:

zadzwonił do mnie 2 godz temu ze nie jest lekiernikiem i sie nie zna i nie wiedział ze to się nie nadaje. Ma dzwonić poniedziałek do mnie i coś sie dogadać. najlepsze jest to ze zapłaciłem za to 600 pln. mam w sumie 4 progi może coś z nich zlepie w 2 dobre

opiaskowałem to dzisiaj i wyszło sito. Nie nadaję się do niczego

Zadzwoniłem odesłania nie ma mowy on nie blacharz ipt. Zapytał kolegi obok progi do t4 były super kolega odpowiedział super, no własnie progi były super nie mamy o czym rozmawiać na razie i się rozłączył.
A zastanawiało mnie to ze przesyłka za pobraniem a on chce 300 zaliczki na konto. Wiedział co wysyła i się bał ze nie odbiorę to by 300 miał bo też bałwan by nie oddał.
Człowiek uczy sie na błędach nie chce się ciągać z nim. Bo mam głupi charakter mi bardziej wstyd jego ciągać za 600 pln niż jemu mi sprzedać badziew


_________________
Kto zabroni biednemu bogato ZYĆ???


Ostatnio edytowano czwartek, 4 lutego 2016, 00:02 przez slimak, łącznie edytowano 1 raz
Post pod postem.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 13 listopada 2016, 12:58 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 16:52
Posty: 405

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 8 razy
Hmmm tak to jest z debilami i tak sobie myślę że może jak ktoś chce coś kupić to może wrzucić linka i ktoś z nas mieszkający w pobliżu podskoczy i obejrzy towar i po sprawie , myślę że rozsądne wyjście


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 12:43 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 15:40
Posty: 8
model: t4
silnik: 1.9 td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam .
Wczoraj kupilem moje pierwsze t4 ,podloga trochę rudawa ,nawet bardzo i planuje polatac .
Gdzie kupić reperaturkę podlogi
Szukam wszędzie i nie ma .
Chodzi mi o to


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 17:00 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 18:01
Posty: 1363
Lokalizacja: Warszawa
opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
model: Multivan 93r
silnik: 1,9 TDI AFN

Podziękował: 205 razy
Pomógł: 67 razy
Tylko z za granicy trzeba sprowadzać. Ja kiedyś szukałem i znalazłem gdzieś bodajże w Holandii. Nie pamiętam adresu strony. Ale jak poszukasz to powinieneś znaleźć. Nie było to tanie więc zdecydowałem się na inne rozwiązanie. I w tej chwili mam płaską podłogę.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 17:24 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 1515
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 86 razy
Pomógł: 39 razy
ja też dziury w podlodze mam spawane na plasko, ale ze na to idzie sklejka to swierdzilem, że niczemu to nie przeszkadza


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 18:10 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 15:40
Posty: 8
model: t4
silnik: 1.9 td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Dzięki .
Też myślalem o plaskich wspawkach ,blaszka 1 mm .
A gdyby wyciąć calą podloge to blacha 1mm starczy czy lepiej 1,5 mm?
Na to sklejka lub osb i guma.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 19:47 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 9204
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 194 razy
Pomógł: 558 razy
Ta blacha jest pofalowana nie bez powodu, jak ktoś wozi pszczoły luzem to ok, ale jak zamierzasz czasem coś cięższego przewieźć to bym się poważnie zastanowił


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 20:10 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 15:40
Posty: 8
model: t4
silnik: 1.9 td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
1,5 mm na salość nie wystarczy?
To wspawki 1 mm i kij . Nie są to znowu dziury 50x50


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 20:48 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 18:01
Posty: 1363
Lokalizacja: Warszawa
opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
model: Multivan 93r
silnik: 1,9 TDI AFN

Podziękował: 205 razy
Pomógł: 67 razy
Dokładnie tak jak Probe mówi ona jest pofalowana by przy małej wadze i grubości zaledwie 0,8mm dać dużo większą wytrzymałość i sztywność, niż w przypadku 1mm płaskiej. Ja u siebie zastosowałem 2mm płaską. Niestety wraz z grubością rośnie również waga więc bus jest cięższy o kilkanaście kilo. Ale to mi nie przeszkadza, przynajmniej było miejsce by pomiędzy sklejkę włożyć jeszcze wyciszenie.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2017, 21:42 
Offline
teczkownik

Dołączył(a): piątek, 12 sierpnia 2011, 09:55
Posty: 602
Lokalizacja: Działdowo
opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
model: T4
silnik: 1Z

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 30 razy
Ja też wyciąłem całą podłogę i z jednego kawałka zrobiłem podłogę 2 mm , na to maty bitumiczne wygłuszające , płyta osb 2 cm i wykładzina właściwa . Waga mnie nie interesowała - miało być trwałe i mocne .


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 15 lutego 2017, 12:32 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 15:40
Posty: 8
model: t4
silnik: 1.9 td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Kupilem blachę 1,5 mm naspawalem na starą podlogę ,którą wcześniej polatalem .Pomalowalem minią ,na to lakier (pucha) posypalem piaskiem i jeszcze raz farbą .Super warstwa antypoślizgowa . za grosze.To dostawczak więc podloga super.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB