T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest niedziela, 17 grudnia 2017, 15:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 00:06 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 maja 2016, 19:41
Posty: 77
Lokalizacja: Powiat Toruński
model: Caravelle long '02
silnik: 2.5 AUF automat

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
CMX napisał(a):

Wstawiłeś dwa razy to samo ogłoszenie.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 07:41 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 3 maja 2012, 19:30
Posty: 1062
model: Multivan
silnik: AHY

Podziękował: 23 razy
Pomógł: 16 razy
Zmieniłem laptopa i ma program VCDS, ale nie mogę poradzić sobie z zainstalowaniem przewodu OBD II, brak jakiej kogokolwiek instalki, a nie jestem tak dobrze kumaty co chodzi o kompa . Może ktoś pomoże.


Ostatnio edytowano niedziela, 12 marca 2017, 09:00 przez niebieski-n2, łącznie edytowano 1 raz
stosuj znaki interpunkcyjne


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 09:03 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 8 czerwca 2012, 13:00
Posty: 1689
Lokalizacja: Łomianki/Warszawa
model: Escapade, holenderka
silnik: 2,5 TDI AXG, AJT+

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 94 razy
Zrozumiałem, że potrzebujesz zainstalować kabel?? Jeśli masz Viakena to potrzebujesz programu instalacyjnego, który mogę Ci przesłać, ale dopiero wieczorem (podaj meila na PW - gdyby nikt nie pomógł wcześniej ;) ).


_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 17:44 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): wtorek, 1 listopada 2016, 14:58
Posty: 13
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 3 razy
Pomógł: 0 razy
Naster193 napisał(a):
CMX napisał(a):

Wstawiłeś dwa razy to samo ogłoszenie.

faktycznie, mała pomyłka, a ten drugi to miało być to
http://allegro.pl/interfejs-diagnostycz ... 09916.html


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 19:46 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 28 lutego 2017, 00:52
Posty: 23
model: t4
silnik: 1.9TD

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 0 razy
Siemanko :)
zakupiłem ten oto kabelek:
https://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl ... prodid=103

Pacjent to moja t4 1,9 td abl
Sterowniki zainstalowane raczej ok, jednak nie mogę odpalić żeby grało na żadnym programie.

Jeśli ma ktoś program żeby to hulało na win 7 64bit, niech podeśle na maila: [email protected]

Piwkiem przy najbliżej okazji się odwdzięczę :)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 19:52 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 8 czerwca 2012, 13:00
Posty: 1689
Lokalizacja: Łomianki/Warszawa
model: Escapade, holenderka
silnik: 2,5 TDI AXG, AJT+

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 94 razy
Przecież dostałeś płytę wraz z kablem, nie ma tam odpowiedniego sterownika?


_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 19:57 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 października 2015, 03:23
Posty: 247
Lokalizacja: okolice Kraków
model: VW T4 TRANSPORTER
silnik: 1.9 TD
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz
A czy vw t4 z silnikiem 1.9 td .ABL będzie miał połączenie z komputerem ? chyba nie ? przecież nie ma komputera...


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 20:05 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 8 czerwca 2012, 13:00
Posty: 1689
Lokalizacja: Łomianki/Warszawa
model: Escapade, holenderka
silnik: 2,5 TDI AXG, AJT+

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 94 razy
rumek999 napisał(a):
......jednak nie mogę odpalić żeby grało na żadnym programie.
Jeśli ma ktoś program żeby to hulało na win 7 64bit....

Właśnie, pytający nie określił (czy też mało precyzyjnie określił) czy sam kabel nie współgra z żadnym z programów, czy też może działa tylko brak połączenia kompa z autem (co w sumie nie dziwi)


_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 20:24 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 28 lutego 2017, 00:52
Posty: 23
model: t4
silnik: 1.9TD

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 0 razy
Sterownik jest, ale mi chodzi o program do obsługi.
Nie ma komputera?? To właściwie do czego służy gniazdo diagnostyczne?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 20:37 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:23
Posty: 6526
Lokalizacja: Warszawa
opis: niech moc będzie z wami
model: Caravelle
silnik: ACV

Podziękował: 49 razy
Pomógł: 581 razy
ABS i immobilajzer, jak niebieskie zegary od 2000 roku to i one


_________________
"Światem rządzi miłość! Ja na przykład kocham się napić "
Jedyną rzeczą sprawiedliwie rozdzieloną między ludzi jest rozum,
jeszcze nie spotkałem osoby która stwierdziłaby, że ma go za mało



Za ten wpis autor Kenobi podziękował: rumek999 (wtorek, 28 marca 2017, 20:46)
  Statystyki: 5%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 20:46 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 28 lutego 2017, 00:52
Posty: 23
model: t4
silnik: 1.9TD

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 0 razy
rok 1997, ale myślałem że coś tam można podpatrzeć, no ale nic dzięki za odpowiedź i sorki za głupie pytanie ;)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 20:46 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 października 2015, 03:23
Posty: 247
Lokalizacja: okolice Kraków
model: VW T4 TRANSPORTER
silnik: 1.9 TD
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz
Nie połączysz się z autem bo nie masz z czym <bezradny> ja am też taki silnik i lipa auto z 2000 r niebieskie zegary <stop>


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 21 lipca 2017, 20:43 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 1838
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 106 razy
Pomógł: 49 razy
Panowie, pomóżcie ignorantowi, który chce zdiagnozować Webasto DW50 w wersji z żółtym kablkiem.
Kupiłem kabelek od Viakena
https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-k ... -piny.html
niestety załączona płyta ma ładny nadruk ale nagrywarka traktuje ją jako nienagraną :(
Wiem, że jest jeszcze potrzebny program do obsługi samego piecyka ale na razie jestem na etapie skomunikowania komputera z ta skrzyneczką po kablu USB. Komputer to netbook bez napędu z systemem Windows 10.

W wątku tym jest mowa o programiku VCDS Lite, szukaĆ takiego czy szukać czego na stronie Viaken-a?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 21 lipca 2017, 21:17 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 11 listopada 2010, 13:22
Posty: 2524
Lokalizacja: Kraków
opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
model: Multivelle Long
silnik: 2.5 AAF bi-fuel

Podziękował: 116 razy
Pomógł: 185 razy
Potrzebujesz sterowniki do ustrojstwa
Sa pewnie gdzies tutaj https://viaken.pl/download.php?lang=pl&nadrzedny=58
Potem sprawdz ktory port zostal przyporzadkowany do urzadzenia i ten sam ustaw w programie do komunikacji (vag badz thermotest)
Nie wiem jak to bedzie wygladac w win nowszym niz 7 bo na tym sie zatrzymalem.
W xp wyglada to tak viewtopic.php?f=15&t=247&start=40


_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić

Jeżeli co drugi twój pomysł wydaje ci się genialny - dopij wódkę i idź spać



Za ten wpis autor kurol podziękował: Adampio (piątek, 21 lipca 2017, 23:33)
  Statystyki: 5%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 21 lipca 2017, 22:50 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 września 2012, 20:27
Posty: 582
Lokalizacja: Podlasie BKL
model: Long Red
silnik: ACV

Podziękował: 16 razy
Pomógł: 17 razy
Ja ostatnio to robiłem.. kabel od viakena na Windows 10. Sterowniki z ich strony i pod vcds hula aż miło. Też jestem laikiem i myślałem że nie dam rady..


_________________
Ja mam siłę, ja mam moc..
Ja przetańczę całą noc..


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 10 września 2017, 21:16 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 1838
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 106 razy
Pomógł: 49 razy
Jeszcze jedno pytanie do kol.Kurola, bo instalacja sterownika poszla pomyslnie.
Ktory przewód interfejsu jest do diagnozy Webasta, K czy L? Albo inaczej żółty czy zielony :)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 11 września 2017, 04:49 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 11 listopada 2010, 13:22
Posty: 2524
Lokalizacja: Kraków
opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
model: Multivelle Long
silnik: 2.5 AAF bi-fuel

Podziękował: 116 razy
Pomógł: 185 razy
Zolty


_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić

Jeżeli co drugi twój pomysł wydaje ci się genialny - dopij wódkę i idź spać



Za ten wpis autor kurol podziękował: Adampio (poniedziałek, 11 września 2017, 09:30)
  Statystyki: 5%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 18:56 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 12 maja 2017, 21:46
Posty: 1
model: t4
silnik: 2.5 tdi

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 0 razy
Witam wszystkich forumowiczów. Kupiłem też ten interfejs kkl od viakena i potrzebuje teraz jakiś program żeby połączyć się z moim t4 2.5 tdi acv. Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi podesłać program lub dac namiar. Mój mail to [email protected].


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 grudnia 2017, 18:22 
Offline
teczkownik

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 23:05
Posty: 762
Lokalizacja: Powiat żuromiński,woj. Mazowieckie
model: T4
silnik: ACV ,AXG

Podziękował: 56 razy
Pomógł: 18 razy
Koledzy chce zainwestowac w lepszy vag com. Co o tym myslicie? https://m.ebay.co.uk/itm/Genuine-VAG-CO ... SwbihaHFmd Genuine VAG COM VCDS HEX-USB+CAN ROSS-TECH INTERFACE (Unlimited VIN's) za ok. 1500zl


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 grudnia 2017, 18:38 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 9978
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 218 razy
Pomógł: 606 razy
Kup sobie VAS jak ma być coś lepszego


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB