Ogrzanie paki w holenderce

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
melanrz
Nowy T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Ogrzanie paki w holenderce

Nieprzeczytany post autor: melanrz »

witam, w mojej t4 zabudowa holenderska muszę ogrzać pakę. Dach oraz tylne drzwi zaizolowane termicznie, w tym tygodniu chcę jeszcze wykleić boki. Moja t4 ma tylko nagrzewnicę z przodu. Do tej pory patent odkąd się zimno zrobiło na dwóch wyjazdach działał (rura wentylacyjna biała typ Harmonijka przyklejona taśmą do nawiewu na nogi pasażera, a z drugiej strony do otworu wentylacyjnego w zabudowie). Taśma od gorąca puszcza, z resztą był to patent na chwilę. Teraz auto będzie miało serwis u mechanika i mam parę dni by przy okazji doprowadzić ogrzewanie.
W jaki sposób ogrzalibyście pakę do temperatur by można było posiedzieć, ponieważ przewożę zwierzaki.
1. Jednym pomysłem jest wykonanie na bazie kanału powietrznego na tył z żywicy, szczelnego, zabierającego całe powietrze ciepła z nóg.
2. Z drugiej strony myślałem nad zrobieniem to jak należy, czyli nagrzewnica z tyłu. Niestety nie znam się na tym w ogóle. Na pewno chcę w przyszłości założyć klimatyzację (najlepiej przód - paka osobna regulacja), oraz w przyszłości dalszej ogrzewanie postojowe. Niestety nie wiem co dokładnie musiałbym kupić, jaki typ nagrzewnicy? Widziałem na allegro kilka typów do t4, elektryczne od polo, a może od golfa 2, bo gdzieś leży w garażu. Co do tego, żeby podłączyć? Czy trzeba ciąć podłogę? Co ze sterowaniem? W desce rozdzielczej też trzeba zapewne coś pozmieniać. Co z cięgnami? Po prostu za dużo dla laika:)
3. Może ktoś ma inny pomysł na porządne grzanie paki?
Zaznaczam, że koszty w tej chwili są dla mnie bardzo ważne...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”