Gdyński multik
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Allstar
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Gdyński multik
Witam wszystkich.
Jako iż okoliczności pogodowe są przepiękne na Wybrzeżu, postanowiłem obciążyć odrobinę serwer i dodać kilka zdjęć.
Lecz na początek trochę faktów.
Wersja Allstar z 1994r.
Motor 2.5 benzyna/lpg przebieg prawie 360 tyś.
Autko przywędrowało w wakacje do Gdyni z Ustronia i bynajmniej nie Morskiego :)
Drogę przetrwało, na początek trzeba było odmulić silnik,tak więc na pierwszej prostej osiągnęliśmy bolesne 180.
Bolesne, gdyż kable wysokiego napięcia były w stanie agonalnym, co przekładało się na szarpanie przy przyspieszaniu.
Na początek zostały wymienione wszystkie filtry,olej, płyn hydrauliczny i oczywiście kable + kopułka.
Z zewnątrz wymienione lampy tył/przód, kierunki i atrapa chłodnicy. Do zrobienia zostało wymiana szyby przedniej, wgniotka na błotniku, uszczelka drzwi kierowcy i przesuwnych, regulacja zamka klapy tylnej, wymienić halogen, a w środku naprawić tapicerkę fotela kierowcy, dorzucić klime, radio z ekranem dotykowym + kamera cofania i szereg drobnych pierdołek poprawiających komfort i wygląd. Może 17", może firanki, może webasto... kto to wie...
(Zdjęcia miały być w odwrotnej kolejności :( )
Jako iż okoliczności pogodowe są przepiękne na Wybrzeżu, postanowiłem obciążyć odrobinę serwer i dodać kilka zdjęć.
Lecz na początek trochę faktów.
Wersja Allstar z 1994r.
Motor 2.5 benzyna/lpg przebieg prawie 360 tyś.
Autko przywędrowało w wakacje do Gdyni z Ustronia i bynajmniej nie Morskiego :)
Drogę przetrwało, na początek trzeba było odmulić silnik,tak więc na pierwszej prostej osiągnęliśmy bolesne 180.
Bolesne, gdyż kable wysokiego napięcia były w stanie agonalnym, co przekładało się na szarpanie przy przyspieszaniu.
Na początek zostały wymienione wszystkie filtry,olej, płyn hydrauliczny i oczywiście kable + kopułka.
Z zewnątrz wymienione lampy tył/przód, kierunki i atrapa chłodnicy. Do zrobienia zostało wymiana szyby przedniej, wgniotka na błotniku, uszczelka drzwi kierowcy i przesuwnych, regulacja zamka klapy tylnej, wymienić halogen, a w środku naprawić tapicerkę fotela kierowcy, dorzucić klime, radio z ekranem dotykowym + kamera cofania i szereg drobnych pierdołek poprawiających komfort i wygląd. Może 17", może firanki, może webasto... kto to wie...
(Zdjęcia miały być w odwrotnej kolejności :( )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2013, 5:09 przez ba57ardo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: Gdyński multik
Witam sąsiada <hi> . Jak na 94' to się prezentuje ładnie, ten nosek poliftowy to ty przekładałeś?
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Siemasz, siemasz...
Zrobiłem tylko to co wypisałem. Reszta od poprzedniego właściciela. No i malowany był w 2010
Nowy dodatek :)
Zrobiłem tylko to co wypisałem. Reszta od poprzedniego właściciela. No i malowany był w 2010
Nowy dodatek :)
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
I już założone na autku.
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
et 35mk.maniek pisze:Jaką szerokość ma rant w tej feldze i jakie mają ET ? jeśli można zapytać?
rant ok. 25-30mm, jak Ci bardzo zależy daj priva to zmierzę dokładnie pod koniec miesiąca
a awaria silnika zakończyła się sporym wydatkiem, gdyż na same części poszło sporo kasy, ale za to teraz mam nówke salonówke w starym kadłubie :P
-
kumangt
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
To tak jak ja,silnik złożony od podstaw już 3 lata śmigam i nic się nie dzieje w sumie to juz wymieniłem w nim co sie dało tylko skorupa została:)
-
radekmark2
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt: