Witam,
Mam problem gdyż w mojej t4 poprzedni właściciel wymontował zawór ciepłej wody płynącej do kabiny i teraz nie ma możliwości regulacji nawiewu na zimne lub ciepłe. W komorze silnika pozostała tylko linka regulująca. Prosze powiedzcie mi na którym wężu od chłodnicy mam założyć taki zawór? Dodam że już mniej więcej znalazłem dwa węże; jeden idzie od zbiornika wyrównawczego prosto do kabiny, drugi idzie z kabiny gdzieś w dół i łączy się z innymi wężami. Może to na tym drugim?
Proszę o pomoc, będe wdzięczny gdyż można się ugotować w środku :)
Dzięki i pozdrawiam
Zawór ciepłej wody, w którym miejscu założyć?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maciekxlr8
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Zawór ciepłej wody, w którym miejscu założyć?
Zawór masz mieć na wężu powrotnym nagrzewnicy (ten który idzie z nagrzewnicy do rurki metalowej), wąż zasilający to ten z głowicy do nagrzewnicy.