Jak zabezpieczyć T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Last active: -
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jak zabezpieczyć T4
Mam pytanie, od którego roku (o ile) było w T4kach ryglowanie drzwi?
Ostatnio zmieniony 03 lis 2011, 18:21 przez Probe041, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Jak zabezpieczyć T4
Panowie, w związku z tym, że zginęło mi niedawno parę gratów z auta nie wiadomo jak i kiedy mam pytanie.
Jak można lepiej zabezpieczyć zamki drzwi w T4?? Czy zakładając alarm z centralnym itd można dorobić ryglowanie drzwi też?? Raczej w alarm nie wierzę zbytnio i jego działanie, wystarczy popatrzeć na ludzi oraz to że nikt nie reaguje wcale na wycie aut w okolicy.
Sam pamiętam jak kiedyś swoim kluczykiem otworzyłem inne stojące T4 ale znajomego to nie chciał uwierzyć.
Trochę denerwujące jest to, że bez żadnego wysiłku można wejść do auta. Zacząłem się zastanawiać czy nie wywalić wszystkich wkładek (albo chociaż płetw w zamkach) i nie zrobić wszystkiego na pilota, bo tak nie może być.
Jak macie pozabezpieczane swoje auta (nie chodzi mi o mechanikę)?? Jak ktoś nie chce tutaj odpisać to może też na PW, wiadomo że tutaj też mogą czytać to "niechciane" osoby...
Jak można lepiej zabezpieczyć zamki drzwi w T4?? Czy zakładając alarm z centralnym itd można dorobić ryglowanie drzwi też?? Raczej w alarm nie wierzę zbytnio i jego działanie, wystarczy popatrzeć na ludzi oraz to że nikt nie reaguje wcale na wycie aut w okolicy.
Sam pamiętam jak kiedyś swoim kluczykiem otworzyłem inne stojące T4 ale znajomego to nie chciał uwierzyć.
Trochę denerwujące jest to, że bez żadnego wysiłku można wejść do auta. Zacząłem się zastanawiać czy nie wywalić wszystkich wkładek (albo chociaż płetw w zamkach) i nie zrobić wszystkiego na pilota, bo tak nie może być.
Jak macie pozabezpieczane swoje auta (nie chodzi mi o mechanikę)?? Jak ktoś nie chce tutaj odpisać to może też na PW, wiadomo że tutaj też mogą czytać to "niechciane" osoby...
-
SARA
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Witam,
mam pytanie, posiadam system alarmowy, ale mam problem jeden pilot jest uszkodzony, a drugi też nie jest w dobrej kondycji. Czy żeby wymienić na nowe piloty muszę zakupić sterownik?
Bardzo proszę o wskazówki
Rocznik auta 1999
Pozdrawiam
Sara
mam pytanie, posiadam system alarmowy, ale mam problem jeden pilot jest uszkodzony, a drugi też nie jest w dobrej kondycji. Czy żeby wymienić na nowe piloty muszę zakupić sterownik?
Bardzo proszę o wskazówki
Rocznik auta 1999
Pozdrawiam
Sara
-
arek2,5b
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: multivan
- Opis: 2 multivany w rodzinie a na miasto mega szybki trabi :)
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
z tego co sie orientuje to piloty można naprawić , nie robiłem tego tylko widziałem ogłoszenie kiedys na giełdzie
-
tomekchorzow
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 8 razy
- Kontakt:
-
piotrszym80
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Witam,
ja własnie zabudowuje tył regałami na materiał i narzędzia i będę wstawiał dodatkowe płaskowniki na te półki aby nie ukradli po wejściu. Sam się zastanawiam jak zabezpieczyć dobrze przed włamem. Zamontuje lokalizator na wszelki wypadek.
ja własnie zabudowuje tył regałami na materiał i narzędzia i będę wstawiał dodatkowe płaskowniki na te półki aby nie ukradli po wejściu. Sam się zastanawiam jak zabezpieczyć dobrze przed włamem. Zamontuje lokalizator na wszelki wypadek.
-
///Przemas
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Generalnie jest to kwestia problematyczna- jednym kluczem prawdopodobnie otworzysz kilka T4 w okolicy. Sądzę, że alarmy i inne tego typu wynalazki można sobie darować... Dobrym zabezpieczeniem przed kradzieżą jest blokada skrzyni biegów, chyba jedyne sensowne rozwiązanie. Natomiast przed niechcianymi wizytami osób trzecich uchroni Cię parking strzeżony ;)
-
Bandit
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
A co sądzicie o wymianie wkładek i klucza na nowe? Wiadomo, że to nie rozwiązuje całkowicie problemu jednak myślę, że ograniczy lub wręcz zniweluje kłopot do zera z otwieraniem drzwi przez osoby nie powołane.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
nie zniwelujeBandit pisze:A co sądzicie o wymianie wkładek i klucza na nowe? Wiadomo, że to nie rozwiązuje całkowicie problemu jednak myślę, że ograniczy lub wręcz zniweluje kłopot do zera z otwieraniem drzwi przez osoby nie powołane.
-
czarny1x1x
zaślepić wkładki zamontować centralny z pilota <21> ale wtedy szybka poleci <59>