Cześć wszystkim :) mam na imię Maciek (rocznik 78)
Czytałem to forum już wcześniej, ale piszę po raz pierwszy.
We wrześniu 2021 kupiłem T4 ... ciężarowy, zarejestrowany na 3 osoby 2.5L benzyna (jeszcze bez gazu) z automatyczną skrzynia biegów z rocznika 92 jako 3-ci samochód w rodzinie - warto dodać, że mój tato posiada podobnego 2.5L z automatem tylko krótkiego z rocznika 93.
Bardzo daleko brakuje mu do ideału, ale jaki budżet, taki samochód, ważne, że może jeździć.
Z ciekawszych rzeczy posiada: webasto, wentylator zasilany płynem chłodniczym - oczywiście niesprawne oraz fotel kierowcy chyba pneumatyczny z regulacją wagi i podłokietnikami.
Plan na niego jest następujący bo w sumie dopiero zaczynam:
- ogarnąć blacharkę (podłoga, próg kierowcy, drzwi przesuwne ... ale zapewne wyjdzie więcej :) )
- zmienić na osobowy (min. 4 osobowy, fotele mam nawet dla 7osób) - zmieniły się przepisy, wiec łatwo nie będzie, chodź prawdopodobnie z fabryki zjechał jako autobus
- wykonać zabudowę (izolacja, miejsce do spania dla 4 osób), nawet zacząłem gromadzić potrzebne rzeczy: okno dachowe, obrotowe fotele, przetwornica.
- jeździć po naszym pięknym kraju z rodziną.
T4 podwyższony long automat benzyna
-
dulcyt
- Nowy T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: campervan 92'
- Opis: Maciek
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
T4 podwyższony long automat benzyna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: T4 podwyższony long automat benzyna
Witaj, ja realizuje podobny projekt ale jako baza multivan 2,4. Życzę Ci przedewszystkim cierpliwości i samozaparcia. Powodzenia my już jeździmy z rodzinką na krótkie wypady i naprawdę rekompensuje to trud włożony w pracę nad busikiem.
-
MooNeR
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: T4 syncro
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Re: T4 podwyższony long automat benzyna
Cześć!
Jeśli w zamiarach masz przerabianie na kampera - zajrzyj też na grupę FB Volkswagen T4 CAMPER.
Część ludzi z forum też jest tam. Wg mnie warto być i tu i tu.
Jeśli w zamiarach masz przerabianie na kampera - zajrzyj też na grupę FB Volkswagen T4 CAMPER.
Część ludzi z forum też jest tam. Wg mnie warto być i tu i tu.