VW T4 KAMEI CLUB VAN
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Vw T4 Caravelle GL
- Kontakt:
VW T4 KAMEI CLUB VAN
Witam serdecznie Wszystkich forumowiczów.
Na wstępie dziękuję za możliwośc korzystania z forum i ogromnej bazy wiedzy jaką tu zgromadziliście. Regulamin przeczytałem wydaje mi się ,że ze zrozumieniem , ale gdybym popełnił jakieś fo pa proszę o wyrozumiałość.
Zalogowałem się na forum ponieważ właśnie zaczynam przygodę z Teczwórką - kilka dni temu nabyłem Vw T4 w wersji Kamei Club Van 2.5 AAF benzyna+gaz z automatyczną skrzynią biegów CEU .
Od dawna marzył mi się bus do różnych celów rekreacyjnych.
Nie jest to pierwszy WV w moim garażu , oprócz T4 mam jeszcze VW Golf MK1 cabrio '89 oraz VW Golf MK1 3D '83 (trochę ciasno się robi ) .
Karoca (tak ją nazywał poprzedni właściciel) była w jego posiadaniu od 13 lat przestał byc potrzebny i zupełnie przypadkowo natknąłem się na niego stojącego przy ulicy z kartką SPRZEDAM.
Szybkie oględziny i ciach...
Zdjęcia dodam jak ogarnę jak się to robi..
Pozdrawiam
Grzegorz
Na wstępie dziękuję za możliwośc korzystania z forum i ogromnej bazy wiedzy jaką tu zgromadziliście. Regulamin przeczytałem wydaje mi się ,że ze zrozumieniem , ale gdybym popełnił jakieś fo pa proszę o wyrozumiałość.
Zalogowałem się na forum ponieważ właśnie zaczynam przygodę z Teczwórką - kilka dni temu nabyłem Vw T4 w wersji Kamei Club Van 2.5 AAF benzyna+gaz z automatyczną skrzynią biegów CEU .
Od dawna marzył mi się bus do różnych celów rekreacyjnych.
Nie jest to pierwszy WV w moim garażu , oprócz T4 mam jeszcze VW Golf MK1 cabrio '89 oraz VW Golf MK1 3D '83 (trochę ciasno się robi ) .
Karoca (tak ją nazywał poprzedni właściciel) była w jego posiadaniu od 13 lat przestał byc potrzebny i zupełnie przypadkowo natknąłem się na niego stojącego przy ulicy z kartką SPRZEDAM.
Szybkie oględziny i ciach...
Pozdrawiam
Grzegorz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2017, 18:23 przez GenoT4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 KAMEI CLUB VAN
Cześć.GenoT4 pisze:Witam serdecznie .....
Pozdrawiam
Grzegorz
No ciekaw jestem bardzo.
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Są zdjęcia, kolejne będę dokładał sukcesywnie.
Bardzo mało jest w sieci informacji o tej wersji, może ktoś z Was mógłby mi coś więcej powiedzieć ?
Gdzieś ze starego ogloszenia na niemieckim ebay wyczytałem ,że wyprodukowano ok 100 sztuk..
Rozpoczęcie prac planuję na przyszły rok , przez zimę uzbieram części i skończę składanie cabrio. W kolejce do lakierowania czeka jeszcze Golf mk1 z blaszanym dachem , ale chyba ustąpi miejsca w kolejce busowi:) teraz ogarnę tylko drobne "niedoskonalości" typu pobite klosze lamp czy dźwignia automatu opleciona taśmą izolacyjną.
Z góry dziękuję za jakieś info.
pozdrawiam
Bardzo mało jest w sieci informacji o tej wersji, może ktoś z Was mógłby mi coś więcej powiedzieć ?
Gdzieś ze starego ogloszenia na niemieckim ebay wyczytałem ,że wyprodukowano ok 100 sztuk..
Rozpoczęcie prac planuję na przyszły rok , przez zimę uzbieram części i skończę składanie cabrio. W kolejce do lakierowania czeka jeszcze Golf mk1 z blaszanym dachem , ale chyba ustąpi miejsca w kolejce busowi:) teraz ogarnę tylko drobne "niedoskonalości" typu pobite klosze lamp czy dźwignia automatu opleciona taśmą izolacyjną.
Z góry dziękuję za jakieś info.
pozdrawiam
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Kolejne zdjęcia tym razem wnętrze, jak już pisałem jest podrapane, brudne , ale w miarę kompletne. Wiem ,że czeka mnie dużo pracy zanim doprowadzę auto do stanu przyzwoitego, na razie zbieram info i robię spis rzeczy do ogarnięcia.
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Wnętrze jest w układzie 2+2+2 z czego dwa fotele są tyłem do kierunku jazdy i są wypinane.Dwa w ostatnim rzędzie są większe bardziej komfortowe i elektryczne, pomiędzy nimi w tunelu środkowym chowają się dwa stoliki .Spod foteli wysuwają się podnóżki, w podłokietniku środkowym jest schowek, pokrętło i włącznik głośności oraz dwa gniazda do podłączenia słuchawek. Po maksymalnym rozłożeniu siedzeń zostaje mało miejsca w bagażniku
W podłokietnikach zewnętrznych po jednej stronie jest lodówka po drugiej schowek. Ciekawostką są dwie oryginalne poduszeczki pasujące kształtem do podłokietników..
W podłokietnikach zewnętrznych po jednej stronie jest lodówka po drugiej schowek. Ciekawostką są dwie oryginalne poduszeczki pasujące kształtem do podłokietników..
-
krys tut
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Auto: vw t4
- Kontakt:
Hej. To wygląda jak biznes klasaGenoT4 pisze:Wnętrze jest w układzie 2+2+2 z czego dwa fotele są tyłem do kierunku jazdy i są wypinane.Dwa w ostatnim rzędzie są większe bardziej komfortowe i elektryczne, pomiędzy nimi w tunelu środkowym chowają się dwa stoliki .Spod foteli wysuwają się podnóżki, w podłokietniku środkowym jest schowek, pokrętło i włącznik głośności oraz dwa gniazda do podłączenia słuchawek. Po maksymalnym rozłożeniu siedzeń zostaje mało miejsca w bagażniku
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Widziałem oglądałem jeszcze zanim kolega kupil
gratuluję zakupu
Ma tam parę mankamentów ale na bazę do odnowienia jak najbardziej bo wersji kamei bardzo nie widać a ten egzemplarz wydaje się w miarę kompletny
Życzę powodzenia w przywracaniu mu dawnej swietnosci
gratuluję zakupu
Ma tam parę mankamentów ale na bazę do odnowienia jak najbardziej bo wersji kamei bardzo nie widać a ten egzemplarz wydaje się w miarę kompletny
Życzę powodzenia w przywracaniu mu dawnej swietnosci
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Siemasz Szczepek.miło że jest ktos z Siedlec...kojarzysz mnie napewno...mam czerwonego golfa jedynkę cabrio
To prawda ma trochę mankamentów ,ale poradzę sobie z nimi. Zacznę go ogarniać nie wcześniej jak w przyszłym roku.
Pozdrawiam
To prawda ma trochę mankamentów ,ale poradzę sobie z nimi. Zacznę go ogarniać nie wcześniej jak w przyszłym roku.
Pozdrawiam
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Witam spoko poznaje
No to jest nas już paru w Siedlcach ja Ty emo i Przemek Niesiołowski jeszcze może ktos sie znajdzie pasowało by jakiegoś spota ogarnąć
No to jest nas już paru w Siedlcach ja Ty emo i Przemek Niesiołowski jeszcze może ktos sie znajdzie pasowało by jakiegoś spota ogarnąć
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
W miarę możliwości czasowych dłubię jakieś drobne rzeczy.
Na pierwszy ogień poszło wnętrze, chcę usunąć wilgoć z kabiny dlatego wyjąłem dywan i całą resztę przy okazji. Kolejny krok to demontaż deski i wymiana nagrzewnicy bo cieknie.
Mam płyn chłodniczy w obudowie dmuchawy, rurka odwadniająca była zapchana i leciało do środka.
Powoli zaczynam rozglądać się za blacharzem/lakiernikiem który ogarnie busa .
Na pierwszy ogień poszło wnętrze, chcę usunąć wilgoć z kabiny dlatego wyjąłem dywan i całą resztę przy okazji. Kolejny krok to demontaż deski i wymiana nagrzewnicy bo cieknie.
Mam płyn chłodniczy w obudowie dmuchawy, rurka odwadniająca była zapchana i leciało do środka.
Powoli zaczynam rozglądać się za blacharzem/lakiernikiem który ogarnie busa .
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2017, 10:14 przez GenoT4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Albo grubo albo wcale <taniec>
A tak na serio - mam wszystko na wierzchu to grzech pominąć. Zrobię i będzie spokój na lata.
A tak na serio - mam wszystko na wierzchu to grzech pominąć. Zrobię i będzie spokój na lata.
-
GenoT4
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Żeby nie było ,że nic się nie dzieje.. uruchomiłem benzynę. Auto działało tylko na gazie . W baku zastałem gnój - uszczelka rozpuszczona, zamiast benzyny jakaś śmierdząca substancja o rdzawym kolorze , zatarta pompka itd. Po myciu zbiornika, wymianie uszczelek, pompy , filtrów okazało się ,że trzy wtryski stoją , a dwa ledwo żyją . Wysłałem je do czyszczenia , wczoraj po powrocie wtrysków z serwisu ukończyłem składanie układu paliwowego i działa elegancko. Nie jeździłem jeszcze więc nie wiem jak z mocą , ale na obroty wkręca się dobrze.
Informacyjnie - regenerację wtrysków wykonała firma z Krosna w cenie 75 zł / sztuka.
Poza tym kupiłem jakieś części które wymagają wymiany w przyszłości np. lampy przednie, obudowę filtra powietrza ( była u mnie połamana i przyczepiona na sznurek ) , zamek maski , klamkę drzwi kierowcy i jeszcze parę drobnych rzeczy.
Informacyjnie - regenerację wtrysków wykonała firma z Krosna w cenie 75 zł / sztuka.
Poza tym kupiłem jakieś części które wymagają wymiany w przyszłości np. lampy przednie, obudowę filtra powietrza ( była u mnie połamana i przyczepiona na sznurek ) , zamek maski , klamkę drzwi kierowcy i jeszcze parę drobnych rzeczy.
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Klamkę i zamek mam mogę Ci dać jak chcesz bardziej bym stawiał na linkę otwierania maski
-
kuros71
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Witam wszystkich
Tez jestem tu nowy i tez szukam jak najwięcej informacji o moim nowym zakupie sprzed 2dni VWT4KAMEI CLUB-VAN
zdjęcia tez wrzucę jak załapię o co kaman ;).ale wiele nie różni się od T4 Grzegorza
Też gdzieś czytałem o 100-300szt i tylko dlatego go kupiłem . Auto co najważniejsze jest kompletne a to ze motorschaden plastiki podrapane itd itp to już szczegół ;)
Tez jestem tu nowy i tez szukam jak najwięcej informacji o moim nowym zakupie sprzed 2dni VWT4KAMEI CLUB-VAN
zdjęcia tez wrzucę jak załapię o co kaman ;).ale wiele nie różni się od T4 Grzegorza
Też gdzieś czytałem o 100-300szt i tylko dlatego go kupiłem . Auto co najważniejsze jest kompletne a to ze motorschaden plastiki podrapane itd itp to już szczegół ;)